Novosti

Facebook HFS
15.11.2023.
Nove senzorne projekcije na pet lokacija!
Senzornim se projekcijama djeci s teškoćama senzorne integracije omogućuje sudjelovanje u kulturnim događanjima, s naglaskom na udobnost i osjećaj dobrodošlice u kinu.

Neka djeca burno reagiraju na glasan zvuk, neka na jako svjetlo, neka ne mogu podnijeti da je druga osoba u njihovoj blizini, neka ne mogu sjediti na mjestu dulje od nekoliko minuta, a neka ne mogu pratiti brzu izmjenu slika, scena, sekvenci.

Upravo je kino to mjesto u kojem djeca u društvu vršnjaka mogu kroz socijalnu interakciju, u uvjetima koji su optimalni za njihov senzorni sustav, usvajati nova ponašanja, komunikacijske obrasce i edukativne sadržaje. Programom se u kino dvorani stvara siguran prostor za međusobno upoznavanje, učenje i prihvaćanje različitosti, pri čemu djeca uče o empatičnom i tolerantnom ophođenju prema drugima.

U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a nova izdanje senzornih projekcija odvijaju se čak na pet lokacija uz dva nova pomno odabrana filmska naslova.

Švedski animirani film “Gordon i Paddy” prati šefa policijske postaje Gordona i njegovu novu pomoćnicu, pametnu mišicu Paddy u zajedničkom pokušavaju riješavanja slučaja nestalih lješnjaka. Film je sinkroniziran na hrvatski, a biti će prikazan na sljedećim lokacijama:

Zagreb, Kino Kinoteka - 17.11.2023., 10:00h
Samobor, Kino Samobor - 26.11.2023., 11:00h
Korčula, Centar za kulturu Korčula - 21.11.2023., 17:30h

Animirani film “Mama Mu se vraća kući” donosi nam toplu obiteljsku priču predivne animacije koja odgovara na pitanje što je to dom i pokazuje da se ponekad potrebno izgubiti kako bi se pronašao put kući. Film je sinkroniziran na hrvatski, a projekcije se odvijaju na sljedećim lokacijama:

Varaždin, Kino Gaj -  25.11.2023., 10:00h
Koprivnica, Kino Velebit - 19.11.2023., 11:00h
Korčula, Centar za kulturu Korčula -6.12.2023., 17:30

Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu senzorne@hfs.hr.

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Otvorene su prijave na radionicu zvuka na filmu u Kino klubu Split

Otvorene su prijave na radionicu zvuka pod mentorstvom Tonča Bakotina, koja se održava u suradnji s organizacijom Sensoria. Radionica će trajati od 1. do 3. prosinca 2023. Održavat će se u prostorijama Kino kluba Split... »više

PROGRAM CHERRY POP FESTIVALA - pričajmo o seksualnosti

U vrijeme javnih rasprava po pitanjima rodnog identiteta, seksualne orijentacije, upotrebe zamjenica i drugih sličnih tema, Cherry Pop Festival želi obogatiti diskusiju o tim brojnim osjetljivim pitanjima. Seksualnost je komunikacija, a Cherry Pop je prostor za razgovor! »više

Objavljena je selekcija 55. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

55. Revija održat će se u Zagrebu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Autorskog studija – fotografija, film, video od 24. do 26. studenoga 2023... »više

AKTIVNOSTI JEDINE SOLUCIJE U OSNOVNIM ŠKOLAMA U ZADRU I POLIČNIKU

Provodeći i dalje inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu udruga Jedina solucija, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, provodi filmsku pismenost i posjećuje učenike viših razreda u osnovnim školama u Zadru i Poličniku... »više