Novosti

Facebook HFS
14.07.2023.
13. RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO

13. izdanje open-air kina, Riječnog kina uz Karlovačko, u organizaciji Kinokluba Karlovac, službeno će biti otvoreno na kupalištu u Ozlju u subotu 15. srpnja. Ove godine Riječno kino uz Karlovačko trajat će do 30. srpnja, a projekcije će biti održane u Karlovcu, Ozlju, Ogulinu i Dugoj Resi. Prvi vikend program dolazi u Ozalj i Dugu Resu.

Sutrašnji program u Ozlju, uz podršku Turističke zajednice područja Kupa i Dnevnog boravka na rijeci započinje u 21:15 h. Prvo će biti održan natjecateljski filmski kviz preko mobitela, a u 21:30 h slijedi film Klub zadovoljnih žena 2: Novo poglavlje, dugo iščekivani nastavak koji prati četiri najbolje prijateljice koje odlaze u Italiju na zabavno djevojačko putovanje koje nikad nisu imale.

Osim nastavka radnje, Klub zadovoljnih žena 2 znači i nastavak suradnje s glumicama iz originalnog filma. Oskarovke Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen i Mary Steenburgen nastavljaju tamo gdje su stale 2018. godine.

Promjena nije bilo ni što se tiče glavnih ljudi iza kamere. Tako je redatelj nastavka Bill Holderman kojemu je film iz 2018. godine bio njegov redateljski debi, a Erin Simms scenaristički. Ona, zajedno s Holdermanom potpisuje scenarij i novog filma, a dvojac je dio i producentskog tima zajedno s Andrewom Duncanom, Trish Hofmann, Bradom Westonom i Enzom Sistijem.

U nedjelju 16.7. Riječno kino seli u Dugu Resu u Amfiteatar. Uz podršku TZ Područja Četiri rijeke, na programu je u 21:30 h britanski film „Vojvoda“ Rogera Michella snimljen prema istinitom događaju. Uoči projekcije, u 21:15 h također će biti održan filmski kviz preko mobitela.

Film „Vojvoda“ najavljen kao "šarmantna, nesvakidašnja britanska komedija". Vrijeme radnje je 1961. godina. Kempton Bunton (Jim Broadbent), 60-godišnji taksist, krade Goyin portret Vojvode od Wellingtona iz Nacionalne galerije u Londonu, što je bila i prva krađa u povijesti te prestižne galerije. Kempton šalje informaciju o vraćanju slavne slike pod uvjetom da vlada uloži više sredstava u skrb za starije osobe te pokreće kampanju za pružanje besplatne televizijske usluge umirovljeničkoj populaciji.

Nakon zbilja bogatog programa Zvjezdanog ljeta u Karlovcu, Kinoklub Karlovac ponovno donosi filmski program uz rijeke. Nakon prvog vikenda u Ozlju i Dugoj Resi, posjetitelje do kraja srpnja očekuje raznovrsni filmski i popratni program, a i ove godine bit će organizirano gledanje filmova iz kajaka te je dodana i nova lokacija održavanja projekcija u suradnji s Muzejom Domovinskog rata Karlovac. Uskoro objavljujemo detalje daljnjih projekcija, a u međuvremenu, vidimo se prvo u Ozlju i Dugoj Resi!”, izjavila je koordinatorica manifestacije Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac.

Ponosna sam što je naše Karlovačko po trinaesti put dio ove sjajne manifestacije. Riječno kino uz Karlovačko će ponovno našim sugrađanima i njihovim gostima pružiti priliku za opuštanje uz izvrsne filmove i dobro pivo u jedinstvenom ambijentu karlovačkih rijeka. Ove godine ljubitelji filma i piva moći će uživati u Karlovačkom Ledenom, novom članu naše pivske obitelji. Vjerujem da sjajne atmosfere neće nedostajati te da će ovogodišnje izdanje biti sjajna uvertira za sve zabavne događaje koji nas očekuju do kraja ljetne sezone u našem gradu”, poručila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova HEINEKENA Hrvatska, čiji je brend Karlovačko generalni pokrovitelj ove manifestacije.

Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz već spomenutog generalnog pokrovitelja Karlovačko, ove godine su to Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Općina Kamanje, Turistička zajednica grada Ogulina, Turistička zajednica područja Kupa, Turbing d.o.o. te Muzeji Grada Karlovca, tj. njihova podružnica Muzej Domovinskog rata. Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan.

Nagrada Vedran Šamanović za 2023. godinu: David Gašo za film Niska trava

Utemeljena u počast filmskom snimatelju i autoru Vedranu Šamanoviću te prvi put dodijeljena na Pulskom filmskom festivalu 2010., godišnja nagrada „Vedran Šamanović“ i ove se godine dodjeluje „filmskom umjetniku... »više

RADIONICA NA SFF-U? DA!

Star Film Fest i Kino Klub Sisak su otvorili prijave za radionicu Video produkcija za društvene mreže koja će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Star Film Festa.... »više

Film ceste

Ciklus 'Film ceste' upoznaje s različitim kinematografijama i autorskim pristupima kojima cesta predstavlja glavni, ali ne i jedini zajednički nazivnik, a prikazivat će se tijekom cijelog srpnja te će pružiti pregled suvremenih... »više

Podrum ponedjeljkom

Obavještavamo vas da će u ponedjeljak, 10.srpnja s početkom u 19 sati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 biti otvorena izložba kaligrafija „Slova“ čiji je autor varaždinski umjetnik... »više