Novosti

Facebook HFS
10.05.2023.
Blank_filmski inkubator u PFT-u

Ovoga četvrtka, 11. svibnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je osam zapaženih kratkih autorskih filmova nastalih u produkciji udruge Blank_filmski inkubator, koja već dvadeset godina kontinuirano i uspješno djeluje na području filmske edukacije i produkcije, ali i društvenog poduzetništva.

Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s autorima vodit će Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/BlankPFT
Meeting ID: 811 3735 9397
Passcode: 019417

Blank producira kratkometražne filmove redatelja debitanata, ali i aktivnih klupskih autora te podupire razvoj civilnog društva i organizacija civilne scene.

Pored dvomjesečne Blank filmske škole provode i brojne početničke i specijalizirane radionice: za djecu i mlade, za odrasle i za umirovljenike. Filmskim radionicama za umirovljenike u društvo integriramo isključenu skupinu građana koji putem video performansa i dokumentarnog filma progovaraju o problemima koji ih se izravno tiču.

Posebno su ponosni na slijedeće projekte iz prošlosti:  donacijske akcije Rentaj anđela, filmski magazin Filmonaut i filmski forum Filmska mreža. Sada provode nove: edukacijski portal Blanka nalazi se na edu.blankzg.hr, filmsko-kritičarski poligon na point.blankzg.hr, a u sklopu projekta Kiosk bave se istraživačkim novinarstvom i dokumentarnim filmom.

Blank je punopravni član European Documentary Networka i Hrvatskog filmskog saveza te uživa njihovu stručnu podršku i potporu te sudjeluje na njihovim radionicama i festivalima. Blank je također član Mreže mladih Hrvatske.

Program

Filip Antonio Lizatović: Axiom
Dokumentarni, 2021., 8 min
Trajekt u plovidbi izvan turističke sezone.


Axiom

Filip Antonio Lizatović: Carpe diem
Igrani, 2022., 13 min
U jednoj uvali postupno dolazi do tenzija između dvoje susjeda, privatnih iznajmljivača, kada jedan od njih u svoj smještaj primi mlade i nabrijane goste kojima je jedini cilj dobro se zabaviti.


Carpe diem

Jakov Torić: Daleko je more
Dokumentarni, 2021., 7 min
Ne mogu se sjetiti svega što sam htio reći, kao da su se sva ljeta stopila u jedno.


Daleko je more

Morana Franov: Square
Dokumentarni, 2019., 8 min
Crtice iz života jednog malog zagrebačkog trga praćene računalno generiranom naracijom.


Square

Sara Alavanić: Jel' ti frka kad ti priđem
Dokumentarni, 2021.,13 min
Kuća, roditelji, opustošene gradske ulice i struja misli. Ovo je prva samoizolacija koja nije samoinicijativna. Samo je jedna apokalipsa bila potrebna da se zbližimo


Jel' ti frka kad ti priđem

Marija Crvenković: Nebo ispod nas
Eksperimentalni, 2022., 20 min
Priča o Zagrebu u vrijeme kada nam se život okrenuo naglavačke radi pandemije, učestalih potresa i sveopće nestabilnosti. Film je nastao u sklopu Blankove radionice za umirovljenike.


Nebo ispod nas

Franko Dujmić: Solgatistan
Eksperimentalni, 2020., 5 min
U jeku pandemije covid-a, filmski redatelj odlazi na umjetničku rezidenciju u jednu od najzatvorenijih zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Ovaj film njegov je mali putopis.


Solgatistan

Tin Bračun: Administrativna pogreška
Dokumentarni, 2015., 6 min
Pukovnik Nenad Babić poginuo je u Domovinskom ratu 1995. godine. Isprovociran sustavom, njegov nećak Tin Bačun dvadeset godina nakon ujakove pogibije snima film. Kako na to reagira autorova obitelj?


Administrativna pogreška

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Dubrovački filmski festival - prijave

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade DUFF 2023. od 1. svibnja je spreman za prijave filmova mladih filmaša. Pozivamo vas da i ove godine zaronite s nama u filmsko plavetnilo i budite dio još jedne pustolovine na velikom ekranu uz slogan "more to seea". DUFF more i Dubrovnik vas čekaju! »više

EU TJEDAN U ZNAKU FILMA I MLADIH U KARLOVCU

Ovogodišnji Dan Europe, tj. rođendan Europske unije, u Kinoklubu Karlovac obilježen je projekcijom uz analizu filma te okruglim stolom, u partnerstvu s Europe Directom Karlovac, uz financijski podršku i Zaklade “Kultura nova”... »više

OTVOREN JE POZIV ZA VOLONTIRANJE NA 10. STAR FILM FESTU

Star Film Fest poziva sve ljubitelje filma i festivala da se prijave za volontiranje na ovogodišnjem desetom izdanju Star Film Festa... »više

"Priče zidova"

Početak svibnja u izložbeni prostor Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Varaždinu donosi još jednu zanimljivu izložbu fotografija. Svojim se radovima  u sklopu četvrte sezone programa „Podrum ponedjeljkom“ koji organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA predstavlja mlada autorica Ivana Mikulčić... »više