Novosti

Facebook HFS
28.12.2022.
Predstavljanje 11. Production in-a i Kritičko rešeto

Ovoga četvrtka, 29. prosinca s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati sedam kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na prvom modulu 18. Škole filma - maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će redatelj i filmski pedagog Tonći Gaćina koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/11PinPFT
Meeting ID: 895 2273 4507
Passcode: 455684

Program:

Petar Grimani: Go snowman electric paralise dream, kratki eksperimentalni;
Erik Jelčić: Nijemi glasovi, kratki eksperimentalni;
Igor Zenzerović: Reader, kratki igrano-hibridni;
Alek Kosanović: Noćni đir, kratki igrani;
Sergej Zdravković-Kunac: Transrealnost, kratki igrani;
Tin Rakijaš: Forenses, kratki dokumentarno-hibridni;
Sergej Mudrovčić: Vladimir Krleža, kratki igrano-hibridni.


Vladimir Krleža

Prvi modul 18.Škole filma održao se kao 11. maraton izrade kratkog filma Production in u sklopu kojeg su autori pod vodstvom iskusnih edukatora realizirali svoje filmove u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Voditelji 18. Škole filma su snimatelji Alan Stanković i Leo Gamboc, redatelj i snimatelj Mario Papić, redatelj i montažer Josip Visković, autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Partneri 18. Škole filma su Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Filmskoj večeri moguće prisustvovati i online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

https://bit.ly/11PinPFT
Meeting ID: 895 2273 4507
Passcode: 455684

Nakon projekcija slijedi završna proslava Kluba PFT-a u 2022. uz muziku DJ vitez Horney-a.

Tonći Gaćina rođen je 1983. godine u Splitu. Završava preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer Film i video 2010. godine. Kao filmski radnik (snimatelj, šarfer, majstor rasvjete, asistent kamere) radio je na desetcima profesionalnih filmskih i audiovizualnih projekata (dugometražni i kratkometražni dokumentarni, dokumentarnidugometražni i kratkometražni igrani, reklamni i glazbeni spotovi, eksperimentalni).

Od 2012. godine predaje dokumentarni film kroz više filmskih radionica u Kino klubu Split, Kino Klubu Zagreb, Blank filmskom inkubatoru. Diplomirao je Filmsku i TV režiju 2015. godine te na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predaje kolegije pretežno vezane za dokumentarni film, a kao mentor sudjelovao je na više studentskih i radioničkih filmova od kojih su neki međunarodno prepoznati.

Kao redatelj realizirao je više dokumentarnih projekata, koji su prikazani na nacionalnim i internacionalnim festivalima. Njegov film Turizam! je prikazan na Visions du Reel, Karlovy Vary film festival i Zagrebdox festivalu u 2016. godini.

Dva filma u produkciji Hrvatskog filmskog saveza na 52. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

Čak dva filma u produkciji Hrvatskog filmskog saveza imat će svjetske premijere u programu Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, koji se održava od 25. siječnja do 5. veljače 2023. godine... »više

PRIKAZIVANJE FILMA RESTAURATOR U ZADRU

U srijedu 14. prosinca s početkom u 18 sati u dvorani zadarskog Ogranka Matice hrvatske prikazan je dokumentarni film Restaurator. U ime organizatora, prije samog prikazivanja filma, nazočnima se obratio dr. sc. Radomir Miro Jurić... »više

IZLOŽBA „KADROVI TURSKE“ U GUNJI DO KRAJA PROSINCA

U prostorijama Islamskog kulturnog centra Gunjau srijedu 14. prosinca otvorena je izložba fotografija „Kadrovi Turske koja donosi ljepote Turske, od Ankare do Istanbula. U originalu naziva „Kadrovi Turske“ izložba je to od 22 turska nagrađivana autora... »više

Senzorne projekcije u Varaždinu i Samoboru

Senzorne projekcije, koje se održavaju pod motom “Kino dostupno svima” osmišljene su u cilju da djeci s poteškoćama senzorne integracije omoguće odlaske u kino s roditeljima... »više