Novosti

Facebook HFS
13.07.2022.
14. MIKRO-ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE, 2022.

Tradicionalno zanimanje učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta za fotografiju i film i ove godine je urodilo plodom u obliku 14. MIKRO-ŠKOLE MEDIJSKE KULTURE, u vremenu od 24.-26. lipnja 2022.

Dugi niz godina projekt, financijski poduprijet i od strane Hrvatskog audiovizualnog centra Zagreb, zbog troškova realizacije, uklopljen je u mega projekt Zajednice tehničke kulture grada Belog Manastira pod nazivom Ljetni kamp tehnike -  ove godine organiziran po 16. put.

Sudionici projekta su bili učenici iz osnovnih i srednjih škola Baranje koji su makar na jedan vikend prekinuli svoj odmor i kreativno utrošili svoje slobodno vrijeme, odmah po završetku školske godine.

Po uzoru na prethodne godine i ovogodišnja škola je ponudila tri radionice, i to:
foto-radionicu ( kreacije na tekstilu i digitalna fotografija ); filmska radionica – dokumentarni film; filmska radionica – animirani film.

Realizacija radionica:

  • digitalna fotografija – Hrvatski fotosavez – mentor Željka Martinović
  • uvodna predavanja o medijskoj kulturi s akcentom na dokumentarni i animirani film – predavač prof. Sahide Kučera
  • dokumentarni film – mentor Aleksandar Muharemović
  • animirani film – mentor Nataša Dorić

U okviru popratnih sadržaja projekta postavljena je izložba fotografija Hrvatskog fotosaveza pod nazivom ISTRA.

Nastalim novim dječjim kreacijama javnost je upoznata putem prigodne izložbe fotografija – Vinska cesta Zmajevac, dok nastali kratki filmovi ( dokumentarni i animirani ) mogu se pronaći na stranicama You-toube.

Želja nam je da ovaj hvale vrijedan projekt nastavimo organizirati i narednih godina na opće zadovoljstvo sudionika te razvoja fotografske i filmske kulture u djece i mladih.

Scenaristički laboratorij

Radionicu vode Sonja Tarokić i Matej Merlić, a rok za prijave je 15. rujna... »više

Podrum ponedjeljkom

Pred nama je jedna u nizu izložbi koje u galerijskom prostoru podruma Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu organizira Filmsko- kreativni studio VANIMA kroz program „Podrum ponedjeljkom“... »više

16.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – popratni program

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 10.Antičkih filmskih večeri i 16.Festivala dokumentarnog rock filma... »više

Traju prijave na 18. ljetne filmske radionice u P4!

Od 11. do 15. srpnja u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 traju 18. ljetne filmske radionice, a organizira ih udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA. Zainteresirana djeca i mladi mogu birati između tri radionice... »više