Novosti

Facebook HFS
06.07.2022.
Besplatna filmska predavanja za profesore i edukatore
Stručno usavršavanje održat će se u Zagrebu 11. i 12. srpnja te u Rijeci 14. i 15. srpnja

Predavanja počinju s uvodom u participativnu pedagogiju Bacača sjenki gdje ćete proći metode za interaktivno i angažirano predavanje kroz igru. Moći ćete nadograditi vaše poznavanje filmske teorije i upoznati CinEd kolekciju filmova te alate koje ona nudi. Program završava uz primjere analize filmova kroz koje ćete se lakše pripremiti za vlastite projekcije.

CinEd uvodni program stručnog usavršavanja Bacača sjenki je program dodatnog filmskog obrazovanja za nastavnike, profesore i edukatore u formalnim i neformalnim sustavima, sadašnje i buduće, za sve koji žele s djecom i mladima raditi kroz film. Kroz predavanja i praktični rad s vrhunskim predavačima, filmskim profesionalcima i edukatorima, nastavnici imaju mogućnost nadopuniti i proširiti vlastito znanje o filmu. Više o CinEdu: https://www.cined.eu/about-project

Predavači su: Boris Bakal (redatelj, glumac, edukator);  Marija Georgiev (filmska autorica i edukatorica); Bojana Burnać (redateljica, snimateljica i edukatorica); Uroš Živanović (scenarist, redatelj, stručnjak filmskog obrazovanja).

ZAGREB
Predavanja će se održati u Kinu Urania, Kvaternikov trg 3, 11. i 12. srpnja od 15 do 20 sati

RIJEKA
Predavanja će se održati u Hrvatskom kulturnom domu Sušak, Strossmayerova 1, 14. i 15. srpnja od 15 do 20 sati.

Prijavite se ispunjavanjem formulara: https://forms.gle/TFTbEsWL4oxNqrb3A

Zbog kvalitete rada broj mjesta je ograničen na 16 i prijave se primaju do popunjenja kapaciteta.

Polaznici koji uspješno prođu ovoj uvodni program stručnog usavršavanja mogu biti pozvani da sudjeluju u provođenju naših edukativnih programa medijskog i filmskog opismenjavanja FROOOM! i "Samo nebo nam je granica". Više informacija o ovim projektima i udruzi možete pronaći u nastavku teksta.

Dodatne informacije

FROOOM! je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja djece i mladih koji kroz tri razine obrazovanja (početna, napredna i majstorska) omogućuje polaznicima da ovladaju svim tehničkim, teoretskim i praktičnim znanjima neophodnim za razumijevanje, osmišljavanje i stvaranje medijskih, filmskih i informatičkih sadržaja.

"Samo nebo nam je granica" je program medijskog, filmskog, informatičkog i informatcijskog opismenjavanja odraslih starijih od 55 godina kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta.
Obrazovni program "Samo nebo nam je granica" provodimo u suradnji s partnerima u Sinju, Pakracu i Zagrebu - za sada.

Bacači Sjenki, neprofitna organizacija iz Zagreba sa 20-godišnjim stvaralačkim, producentskim i umjetničkim stažem, poziva redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedijske umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnike/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja.

 

Projekt CinEd - Gledajmo zajedno produžen na nove dvije godine

Cilj projekta je približiti europski film mladima, a provodi se u 12 europskih zemalja... »više

Modularni film

Namjera napredne radionice Modularni film voditelja Vladislava Kneževića je ukazati na potencijale, mogućnosti i različite specifične aspekte autorskog pristupa audiovizualnim medijima... »više

10. ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 10.Antičkih filmskih večeri i 16.Festivala dokumentarnog rock filma... »više

Održan 30. Hrvatski festival jednominutnog filma

Grad Požega već je 30. godina sjedište jednog festivala velike važnosti, festivala kojemu se ne pridodaje dovoljna pažnja, a u grad nam dovede goste iz cijelog svijeta... »više