Novosti

Facebook HFS
02.11.2023.
Kritičko rešeto 12. i 13. Istarskog production in-a

Ovoga četvrtka, 2. studenog s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati deset kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na dva maratona izrade kratkog filma - 12. i 13. Istarskom production in-u.

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u dobroj atmosferi praktičnog rada – od ideje do realizacije,
a 12. i 13. Istarski production in održao se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.


Erik Jelčić: Ljetni prizori

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gošća Kritičkog rešeta bit će pulsko - zagrebačka redateljica Ines Pletikos koja će analizirati i komentirati filmove polaznika. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/2xPiReseto
Meeting ID: 816 5500 3440
Passcode: 1xjUiF


Silvio Belušić: Priroda bez društva

Program:

12. Istarski production in

1. Erik Jelčić: Ljetni prizori, kratki dokumentarno-hibridni
2. Silvio Belušić: Priroda bez društva, kratki dokumentarno-hibridni
3. Eric Ušić i PFT: Presica, kratki igrani
4. Antun Verk Rumac: Plati TV preplatu!, kratki igrani
5. Tin Rakijaš: Plafon, kratki igrano-eksperimentalni
+ bonus premijera
6. Igor Zenzerović: Čitač, kratki igrano-hibridni


Antun Verk Rumac: Plati TV preplatu!


Tin Rakijaš: Plafon

13. Istarski production in

13. Istarski production in održan je u partnerstvu s Novim vodnjanskim filmskim valom te su polaznici grupno stvarali filmove u record – pause tehnici snimanja gdje opcija stop znači da se sve ono što je dotad snimljeno uređaj automatski montira u jedan cjeloviti kratki film.
A rezultat su četiri urnebesne situacionističke komedije!

1. Grupa autora (PFT i NVFV): The Semple, kratki igrani
2. Grupa autora (PFT i NVFV): Čovjek boom, kratki igrani
3. Grupa autora (PFT): Esmeralda i bijeg iz zlatnog kaveza, kratki igrani
4. Grupa autora (PFT): Operacija Horvat, kratki igrani


Grupa autora (PFT i NVFV): Čovjek boom


Grupa autora (PFT): Esmeralda i bijeg iz zlatnog kaveza

Nakon projekcija slijedi fešta uz muziku DJ vitez Horney-a.

Edukacijsko-voditeljski tim 12. Istarskog production in-a: Michele Bulešić, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

Edukacijsko-voditeljski tim 13. Istarskog production in-a: Eric Ušić, Michele Bulešić, Oleg Morović, Teo Morosin, Marino Morosin, Edi Smoljan, Jordi Faris, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

12. i 13. Istarski production in održao se unutar projekta Production in – Istarska turneja.

Partneri Production in turneje Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Istarska županija te Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Filmskoj večeri moguće prisustvovati i online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

https://bit.ly/2xPiReseto
Meeting ID: 816 5500 3440
Passcode: 1xjUiF

Nakon projekcija slijedi fešta uz muziku DJ vitez Horney-a.

Ines Pletikos rođena je u Puli 1963. godine. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Laboratorio Cinema Televisivo u Rimu pod mentorskom palicom utemeljitelja njemačkog Novog vala J. M. Straubba. Asistirala je na brojnim talijanskim setovima, a posljednjih dvadesetak godina živi u Hrvatskoj te se uglavnom bavi dokumentarnim filmom kao redateljica, autorica i producentica.Vodila je Majstorske radionice dokumentarnog filma u sklopu FROOOM! obrazovnog programa 2016.- 2020. kao i niz radionica unutar Pulske filmske tvornice.


Ines Pletikos

Uz brojne TV emisije i serijale u produkciji HRT-a režirala je brojne nagrađivane dokumentarne filmove: „Kad Miki kaže da se boji – tko su junaci Johnnyijevih pjesama“ 2004.,  „Sinovi i kćeri u tranzicijskom Disneylandu“ 2006., „Antonio Smareglia – La forza dell destino“ 2007., „Što je meni Balkan – Kino Europa“ 2009., „Kako smo ušli u Europu – slučaj SEXA“ 2012., Pigmalion efekt 2021.; U ime oca: Tamara Obrovac, U ime oca: Petra Blašković, U ime oca: Milan Rakovac - 2023.

Podrum ponedjeljkom

Izložbom fotografija Vide Dodigović pod nazivom  „4 elementa”, varaždinska Vanima privodi kraju četvrtu sezonu programa „Podrum ponedjeljkom“ kroz koji se predstavljaju mladi vizualni umjetnici s područja sjeverne Hrvatske... »više

Otvorene su prijave na cjelogodišnji seminar Alternacije u Kino klubu Split!

Kino klub Split otvorio je prijave na cjelogodišnji seminar Alternacije pod mentorstvom Rina Efendića. Seminar će se održavati svakog petka od 24. studenog... »više

Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija na FIFES Comedy film festival

Nagrada za „My AI bot u mojoj školi“ na 11. FIFES Comedy film festival – Luka... »više

28 godina Foto kino video kluba Zaprešić

Nakon uspješne prošlogodišnje projekcije, Foto kino video klub Zaprešić se vraća u Vršilnicu s novim setom odabranih filmova iz svoje produkcije... »više