Kritičko rešeto 12. i 13. Istarskog production in-a

Ovoga četvrtka, 2. studenog s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati deset kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na dva maratona izrade kratkog filma - 12. i 13. Istarskom production in-u.

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u dobroj atmosferi praktičnog rada – od ideje do realizacije,
a 12. i 13. Istarski production in održao se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.


Erik Jelčić: Ljetni prizori

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gošća Kritičkog rešeta bit će pulsko - zagrebačka redateljica Ines Pletikos koja će analizirati i komentirati filmove polaznika. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/2xPiReseto
Meeting ID: 816 5500 3440
Passcode: 1xjUiF


Silvio Belušić: Priroda bez društva

Program:

12. Istarski production in

1. Erik Jelčić: Ljetni prizori, kratki dokumentarno-hibridni
2. Silvio Belušić: Priroda bez društva, kratki dokumentarno-hibridni
3. Eric Ušić i PFT: Presica, kratki igrani
4. Antun Verk Rumac: Plati TV preplatu!, kratki igrani
5. Tin Rakijaš: Plafon, kratki igrano-eksperimentalni
+ bonus premijera
6. Igor Zenzerović: Čitač, kratki igrano-hibridni


Antun Verk Rumac: Plati TV preplatu!


Tin Rakijaš: Plafon

13. Istarski production in

13. Istarski production in održan je u partnerstvu s Novim vodnjanskim filmskim valom te su polaznici grupno stvarali filmove u record – pause tehnici snimanja gdje opcija stop znači da se sve ono što je dotad snimljeno uređaj automatski montira u jedan cjeloviti kratki film.
A rezultat su četiri urnebesne situacionističke komedije!

1. Grupa autora (PFT i NVFV): The Semple, kratki igrani
2. Grupa autora (PFT i NVFV): Čovjek boom, kratki igrani
3. Grupa autora (PFT): Esmeralda i bijeg iz zlatnog kaveza, kratki igrani
4. Grupa autora (PFT): Operacija Horvat, kratki igrani


Grupa autora (PFT i NVFV): Čovjek boom


Grupa autora (PFT): Esmeralda i bijeg iz zlatnog kaveza

Nakon projekcija slijedi fešta uz muziku DJ vitez Horney-a.

Edukacijsko-voditeljski tim 12. Istarskog production in-a: Michele Bulešić, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

Edukacijsko-voditeljski tim 13. Istarskog production in-a: Eric Ušić, Michele Bulešić, Oleg Morović, Teo Morosin, Marino Morosin, Edi Smoljan, Jordi Faris, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

12. i 13. Istarski production in održao se unutar projekta Production in – Istarska turneja.

Partneri Production in turneje Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Istarska županija te Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Filmskoj večeri moguće prisustvovati i online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

https://bit.ly/2xPiReseto
Meeting ID: 816 5500 3440
Passcode: 1xjUiF

Nakon projekcija slijedi fešta uz muziku DJ vitez Horney-a.

Ines Pletikos rođena je u Puli 1963. godine. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Laboratorio Cinema Televisivo u Rimu pod mentorskom palicom utemeljitelja njemačkog Novog vala J. M. Straubba. Asistirala je na brojnim talijanskim setovima, a posljednjih dvadesetak godina živi u Hrvatskoj te se uglavnom bavi dokumentarnim filmom kao redateljica, autorica i producentica.Vodila je Majstorske radionice dokumentarnog filma u sklopu FROOOM! obrazovnog programa 2016.- 2020. kao i niz radionica unutar Pulske filmske tvornice.


Ines Pletikos

Uz brojne TV emisije i serijale u produkciji HRT-a režirala je brojne nagrađivane dokumentarne filmove: „Kad Miki kaže da se boji – tko su junaci Johnnyijevih pjesama“ 2004.,  „Sinovi i kćeri u tranzicijskom Disneylandu“ 2006., „Antonio Smareglia – La forza dell destino“ 2007., „Što je meni Balkan – Kino Europa“ 2009., „Kako smo ušli u Europu – slučaj SEXA“ 2012., Pigmalion efekt 2021.; U ime oca: Tamara Obrovac, U ime oca: Petra Blašković, U ime oca: Milan Rakovac - 2023.

02.11.2023.