Novosti

Facebook HFS
05.02.2020.
Svi filmovi Kinokluba Zagreb na 13. Gledalištu
Ovaj vikend u kinu Tuškanac imate priliku pogledati sve filmove snimljene u Kinoklubu Zagreb u 2019. godini

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 13. po redu Gledalištu, od 7. do 9. veljače u Kinu Tuškanac predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati filmovi svih članova KKZ-a snimljeni u 2019. godini.Filmovi će se prikazivati u projekcijskim blokovima u 17, 19, 21 i 23 sata u kinu Tuškanac.

Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2019. godini. Članovi žirija su filmska kritičarka Valentina Lisak, pisac, scenarist i filmski autor Ante Zlatko Stolica i Miro Manojlović, montažer, filmski autor i glazbenk te pobjednik prošlogodišnjeg Gledališta.

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici radionice filmske kritike i analize kritike u KKZ-u. Ove godine to su Višnja Bunata Blagović, Vesna Valić, Mladen Bistrica i Matija Repač.

Gledalište će u petak u 19 sati otvoriti audiovizualni performans Pažnja! koji će izvesti Iva Gavrilović i Maja Rivić. Audiovizualni performans Pažnja! stvara okruženje za istraživanje potencijala pažnje, sučeljavanjem i koordinacijom audiovizualnih medija, s naglaskom na samu metodologiju.

U popratnom programu održat će se dvije radionice. Kritičarski inkubator, kratka i intenzivna radionica filmske kritike u sklopu koje će polaznici napisati osvrt o odabranim filmovima iz godišnje produkcije Kinokluba Zagreb te Distribuiraj to! koja će će polaznicima/cama pružiti detaljan uvid u pripremu dokumentarnog projekta - od razvoja do finalizacije i distribucije. Rok za prijave je 5. veljače.

Program i raspored projekcija možete pronaći na linku: https://kkz.hr/vijesti/13-gledalishte-kinokluba-zagreb

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

NADREALISTIČKI KRAJOLICI BADY MINCK NA KRATKOM UTORKU

Gošća novog Kratkog utorka, koji će se održati 11. veljače u kinu Tuškanac u Zagrebu, i to iznimno u 20:30 sati, poznata je luksemburško-austrijska filmašica Bady Minck. Njeni unikatni filmovi koji se kreću između animacije, eksperimentalnog i dokumentarnog, sa snažnom dozom nadrealnog... »više

Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo

Gotova je osmoljetka

Ideja o pokretanju susreta nazvanog Dječje filmsko i videostvaralaštvo u funkciji javnoga zdravstva nastala je u vrijeme šetnje po motovunskim zidinama, početkom srpnja 2006. godine, za trajanja Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja... »više

Filmski klub u Varaždinu

Nebo nad Berlinom

U utorak, 11. veljače, u suradnji s Goethe Institutom Hrvatska, Filmski klub koji djeluje pri varaždinskom kinu Gaj će prikazati dramu-fantaziju-romansu Nebo nad Berlinom iz 1987. godine njemačkog redatelja Wima Wendersa... »više

Dokumentarcu ”IKEA for YU” nagrada publike za najbolji film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ДОК #2

”IKEA for YU”, dokumentarni film nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, redateljica Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić prošli vikend prikazan je na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Beogradu... »više