Novosti

Facebook HFS
30.10.2019.
Metafilmovi u Klubu PFT-a

Kao najava budućih Metakina ovog četvrtka, 31. listopada u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice biti će prikazana dva dokumentarna metafilma: 'Kino Otok' Ivana Ramljaka  i 'Okupirani bioskop' Senke Domanović.

'Kino Otok' Ivana Ramljaka govori o izgubljenim kinima na malim hrvatskim otocima, a u 'Okupiranom bioskopu' Senke Domanović pratimo mlade aktiviste koji zauzimaju privatno kino u Beogradu.

Metakino je projekt Pulske filmske tvornice koji želi kinoprikazivanjem spajati različite publike specifičnim fimskim programom i pokazati socijalnu moć i potencijal filma.

U studenom Metakino će se održati u suradnji s Udrugom antifašista grada Pule, a u prosincu sa pulskim udrugama osoba sa invaliditetom.

Prvo Metakino realiziralo se u suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula i u trodnevnom programu zbližilo je kazališnu i filmsku publiku našeg grada.

KINO OTOK, dokumentarni, 2016., HRV, r: Ivan Ramljak, 35'
Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestero svjedoka vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja vezanih uz gledanje i prikazivanje filmova, koji su im obilježili živote.

OKUPIRANI BIOSKOP, dokumentarni, 2018., SRB, r: Senka Domanović, 87'
Film prati mlade aktiviste i događaje oko gerilskog zauzimanja privatiziranog kina Zvezda. Različite društvene grupe ujedinile su se sa istom namjerom - da mjenjaju stvarnost u kojoj žive, međutim, ideje o tome kako bi ta stvarnost trebala izgledati nisu bile iste.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura Nova, Grad Pula i Hrvatski audiovizualni centar.

Foto-Film-Video Amateri Luke

Deseta godišnjica

Udruga foto, filmskih i video stvaratelja, i drugih građana, Foto-Film-Video Amateri Luke (FFVAL) bavi se foto i filmskim stvaralaštvom i produkcijom, edukacijom prvenstveno djece i mladih kroz vođenje filmskih radionica za učenike Osnovne škole Luka... »više

Kino Tuškanac

Ciklička kretanja

Kino Tuškanac sve više postaje kultnim mjestom zagrebačkih ali i drugih filmofila svih generacija, donekle zahvaljujući staroj slavi, a puno više dinamičnom i znalačkom vodstvu Marka Rojnića koje se očituje vrsnim odabirom filmskih ciklusa, u pravilu samo jednim, ekskluzivnim prikazivanjem... »više

Dubrovnik Film Festival

Čekajući najbolje

Obilje je popratnih sadržaja na osmom Dubrovnik Film Festivalu, od radionica, masterclassa i filmskih projekcija do kvizova, šetnji po gradu, s vodičem ili sami, i plovidbe Karakom ispred gradskih mira, svih onih susreta sa starim poznanicima ili s novim... »više

Svjetski dan audiovizualne baštine u Klubu Pulske filmske tvornice

Ovog četvrtka, 24. listopada u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice obilježiti će se Svjetski dan audiovizualne baštine besplatnom projekcijom četiri filma iz arhive Hrvatske kinoteke koji tematiziraju Istru i Pulu... »više