Novosti

Facebook HFS
01.05.2019.
Filmska vježbaonica: U PRIRODI!

Ova intenzivna trodnevna radionica će se održati od 10. do 12. 5.2019. u Domu Crvenog križa na Sljemenu  u kojem će polaznici i voditelji raditi i biti smješteni. Smještaj podrazumijeva dva noćenja u Domu i sve obroke tokom radionice. Maksimalan broj polaznika je 8.

Radionica je namjenjena  filmskim profesionalcima i amaterima a jedini preduvijet jest da polaznici znaju samostalno koristiti fotoaparat i/ili kameru i samostalno montirati.

Za prijavu na radionicu do 5. svibnja 2019.  na radionice@kkz.hr poslati sljedeće:

- kratku biografiju

- motivacijsko pismo u kojem se izlaže kojom se trenutno temom (motivom, idejom) prijavitelj bavi u filmu kojeg radi ili će raditi. Tema mora biti jasno artikulirana u jednoj rečenici a zatim obrazložena kratkim tekstom u kojem saznajemo motivaciju za rad upravo na toj temi te iz kojih razloga je prijavitelj zainteresiran za radionicu.

Radionica se sastoji od niza jednostavnijih i opsežnijih literarnih i vizualnih vježbi kroz koje će se polaznici baviti svojom temom. Cilj je da polaznici kroz vježbe otkrivaju ono što im je u toj temi zanimljivo, bave se s onim sto im je problematično i da istrazuju neke nove pristupe istoj toj temi. Također, polaznici će međusobno komentirati zadatke, razmijenjivati iskustva i brainstormati skupa.  Svaki od polaznika će imati i prezentacijski dio s ciljem da vježba i svoje izlagačke vještine i vještine artikuliranja svojih ideja i stavova. Razina zadataka će biti neposredne izvedivosti odnosno, izvršavat će se odmah u Domu i oko njega a finalni radovi prikazati će se u Kinoklubu Zagreb na prezentaciji radionice.

FILMSKA VJEŽBAONICA je naziv serije filmskih radionica koje su namjenjene filmskim profesionalcima i amaterima a baziraju se na igri, istraživanju i eksperimentiranju unutar raznih medija. Rad na vježbaonici je neopterećen završnim produktom ali zahtijeva otvorenost prema novim načinima rada i spremnost polaznika na samostalni i grupni rad kroz niz zadataka. Cilj vježbaonice je vježba i jačanje kreativnih mišića.

Od polaznika se očekuje mogućnost pristustvovanja cijelom vremenskom trajanju radionice te spremnost na samostalan i grupni rad. Vesele vam se voditeljica Petra Zlonoga i asistent Vedran Šuvar!

Petra Zlonoga

Na dnevnoj bazi vježba film, najčešće animirani film, crtanje i dizajn. Barem 3 puta tjedno vježba i pisanje. Od sprava za vježbanje najdraža joj je obična olovka a osobito voli vježbati u prirodi i društvu. Nije još položila prvu pomoć ali bude.

http://petra.pau.space/

VEDRAN ŠUVAR 

Djevica, podznak strijelac, mjesec u raku!   Autor Manifesta amaterskog filma i bivši predsjednik Kinokluba Zagreb. Iako je producirao preko 100-tinjak filmova, smatra da mu tek slijedi prava filmska vulkanizacija. Po naravi je atmosferist, nikako konceptualist niti narativist. Vozi bicikl i dron, samo jednom istovremeno, što nikako ne preporučuje!

Premijera filmove 9. Škole animiranog filma

Ovoga utorka, 30. travnja, s početkom u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) premijerno će biti prikazano tri kratkometražna animirana filma nastalih na 9. Školi animiranog filma pod mentorstvom Lee Vidaković i asistentice Dorote Cerin... »više

Star Film Fest

Star Film Fest poziva sve mlade filmaše da prijave svoje filmove, jer prijave samo što nisu završile. Prijave traju do 15. svibnja, a prijaviti se mogu filmovi u kategorijama dokumentarnog, igranog, eksperimentalnog, animiranog i industrijskog filma... »više

Poziv na Malu školu autorskog filma

Kino klub Split u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, partnerom na projektu ArTVision+, objavljuje poziv za 5 studenata/ica zainteresiranih za kreativne prakse snimanja kratkih autorskih audiovizualnih djela... »više

Psiho drama: Vječni sjaj samokritičnog uma

Radionica će se održati u četiri modula. Treći modul naslova Vječni sjaj samokritičnog uma na rasporedu je u ponedjeljak 8. travnja, 19h-21h »više