Novosti

Facebook HFS
24.04.2019.
Otvorene prijave za ljetnu filmsku radionicu u Kraljevici
Hrvatski filmski savez i ove godine organizira čak četiri filmske radionice, a s obzirom na to da se svake godine broj polaznika za radionice u Kraljevici popuni u rekordnom roku, ne čekajte zadnji tren s odlukom o tome kako ćete provesti ljeto.

Ljeto u Kraljevici idealna je prilika da iskoristile uživanje na moru ali i naučite puno o filmskoj tehnici te se usmjerite prema profesionalnom bavljenju filmom. Prijave za nezaboravne ljetne filmske dane u Kraljevici su otvorene i traju tijekom mjeseca svibnja.
Radionice za djecu i mladež pod nazivom “Od ideje do realizacije” za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 22. do 29. srpnja 2019.

Na radionicama mogu sudjelovati svi zainteresirani u dobi od 12 do 17 godina, a priliku da upoznaju filmsku tehniku i postanu novi Quentin Tarantino imat će svi od 12-14 godina na radionici za igrani film. Ako pak sebe više vidite u svijetu likova iz crtanog filma, možete se prijaviti i za radionicu animiranog filma.

Za one malo starije, od 15 do 17 godina otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i prenošenja istih na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost i ove godine imate prilike da u 7 dana druženja i zajedničkog rada upitate sve što god poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma.

Ne razmišljaj previše, prijavi se i proživi svoje najbolje filmsko ljeto u Kraljevici.

Više o prijavama pročitajte ovdje.

IKEA for YU prikazan na Sarajevo sur Seine Film Festivalu u Parizu

Iako uskršnji, prošli vikend je bio „radan“ za ekipu filma „IKEA for YU“, dokumentarca Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić nastalog u produkciji Hrvatskog filmskog saveza... »više

Filmski četvrtak u HDA

U gori raste zelen bor

Hrvatski je državni arhiv obilježio osamdesetu obljetnicu rođenja glumca Borisa Dvornika prikazivanjem igranog filma U gori raste zelen bor redatelja Antuna Vrdoljaka, koji je prigodno govorio poslije projekcije, a posebno istaknuo svoj redateljski prosede... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Tajana Ćosić

Tajana voli pjevati, a sve češće i nastupa pod umjetničkim imenom Tajchee, na mjestima gdje se cijeni dobra glazba i pred ljudima koji dijele njene glazbene afinitete. Oni koji su je već slušali žele je čuti ponovo i pomalo žale one koji još nisu... »više

Pulska filmska tvornica

Der Himmel über Berlin / Nebo nad Berlinom

Ovog četvrtka, 18. travnja u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice na programu je projekcija igranog filma Nebo nad Berlinom redatelja Wima Wendersa iz 1995. godine. Ovaj višestruko nagrađivani film dobitnik je i nagrade za najboljeg redatelja... »više