Novosti

Facebook HFS
06.03.2019.
Otvorene prijave za Four River Film Festival

Srednjoškolci, imate između 14 i 20 godina, i napravili ste film ne kasnije od siječnja 2017.? Ovo je prava prilika da pokažete svijetu svoje filmsko remek dijelo!
Prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu su otvorene!
Natjecati se možete u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.

Revija i Festival održat će se od 10. do 14. rujna 2019. u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Ove vam godine donosimo i jednu veliku novost: naša Revija i Festival dobili su novi digitalni dom, onakav kakav zaslužuju pravi filmaši! Bez brige, i dalje patimo od kronične žutice, samo nas od danas možete pronaći na novoj službenoj web stranici: www.frff.com.hr !

Nemojte se sramiti i prijavite svoj film na Reviju i Festival, jer s gotovo 1000 filmova iz čak 50 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar.

Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića, te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su započeli svoju festivalsku karijeru na Four River Film Festivalu, a danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival vršit će se isključivo putem Film Freewaya te vam predstavljamo nekoliko prečaca koji će proces učiniti vrlo jednostavnim:

1. KAKO I NA KOJI NAČIN?
Putem Film Freewaya!

2. POD KOJIM UVJETIMA? Što zahtijevamo od vas pročitajte na linku iznad!

3. ROKOVI? Filmske uratke zaprimamo do 1. lipnja! 

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima poput Studio School i Prodigy Camp iz SAD-a. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme 'žute groznice', u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu - na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri.

Iako vam se može činiti da je lipanj daleko, nemojte biti kampanjci i ne čekajte zadnji tren te nam šaljite svoje filmove što prije, jer ljeto i 1. lipanj doći će nam vrlo brzo, već u idućem kadru! :)

Vidimo se u Karlovcu, od 10. do 14. rujna!
Veselimo se vašim filmovima!

Hrvatski filmski savez partner u EU projektu YEAD

Hrvatski filmski savez već godinama uspješno surađuje s brojnim organizacijama i filmskim festivalima diljem svijeta, a posebno nas veseli najnovija suradnja na projektu Kreativne Europe pod nazivom YEAD - Young European (Cultural) Audience Development. »više

Za vrijeme proljetnih praznika svi školarci bježe u filmski odmor

Otvorene prijave za Filmsku naSTAVu u kinu Tuškanac.
Najbolji odmor ovog proljeća od škole opet je u znaku besplatnih obrazovnih programa u kinu Tuškanac - za osnovnoškolce, srednjoškolce i njihove profesore.... »više

Zagrebačka premijera filma

Lijek

U subotu, 9. ožujka u KIC-u će, u okviru Vikenda snažnih žena, biti održana zagrebačka premijera drugog dokumentarnog filma Lijek dubrovačke fotografkinje i filmske i televizijske snimateljice Ane Opalić... »više

Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo

Trinaesti susret

U suorganizaciji Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog filmskog saveza, uz obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, u Zagrebu se u subotu, 6. travnja 2019. godine održava trinaesti susret Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo... »više