Novosti

Facebook HFS
19.07.2018.
Uskoro počinje vruće ljeto s filmskom ekipom u Kraljevici!
10 mladih polaznika potegnulo je čak iz Amerike kako bi sudjelovali na ovogodišnjoj filmskoj radionici za djecu i mladež u Kraljevici.

Filmske radionice za djecu i mladež u Kraljevici traju od 24.-31. srpnja a održavaju se u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Ove godine broj polaznika se popunio u rekordnom roku, a osim Hrvatske i regije, na radionicu nam dolazi i 10 mladih filmaša čak iz Amerike, što ide u prilog međunarodnoj prepoznatljivosti, atraktivnosti same radionice i filmskoj privlačnosti Kraljevice.

Tako će u ovom primorskom gradiću ovo ljeto boraviti pedesetero mladih filmaša nagrađenih na Revijama djece i mladeži, ali i onih zainteresiranih filmofila koji će marljivo stvarati svoje igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove uz stručne savjete voditelja radionice Borisa Poljaka, Vande Kreutz, Igora Jelinovića i Tomislava Šobana.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, ove godine na radionicama predstavljamo Rough cut film festival, posvećen medijskim i filmskim inovacijama za mlade u Philadelphiji i šire.

Veselimo se vrućem filmskom ljetu, radnoj i poticajnoj atmosferi u magičnoj filmskoj Kraljevici i novim radioničkim filmovima!

Giffoni Experience – talijanska ekspedicija mladih hrvatskih filmaša

Od Hollywooda do Cannesa: Hrvatski filmski savez nastavlja uspješnu suradnju s jednim od najvećih međunarodnih festivala za djecu i mlade koji pruža priliku za upoznavanjem »više

GALETINI FILMOVI MEĐU SVJETSKIM REMEKDJELIMA „UMJETNOSTI U POKRETU“

ZKM - Zentrum für Kunst und Medien, Karlsruhe (Njemačka),
13. 7. 2018 – 10. 2. 2019. »više

Projekt Hrvatskog filmskog saveza odabran za predstavljanje na International Tool Fairu

Krajem lipnja završio je jednogodišnji međunarodni Erasmus + projekt „Ignite Your Skills“ – strateško partnerstvo mladih i onih koje rade s mladima koji je uključivao sudionike iz Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Mađarske i Portugala... »više