Novosti

Facebook HFS
11.07.2018.
Projekt Hrvatskog filmskog saveza odabran za predstavljanje na International Tool Fairu

Krajem lipnja završio je jednogodišnji međunarodni Erasmus + projekt „Ignite Your Skills“ – strateško partnerstvo mladih i onih koje rade s mladima koji je uključivao sudionike iz Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Mađarske i Portugala.

Hrvatski filmski savez su predstavljali mladi filmaši Rebeka Čuljak iz FKVK Zaprešić, Karlo Špoljar iz XIII. Gimnazije Zagreb, Lucija Strugar iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Leo Vitasović iz Blanka – filmskog inkubatora, Vita i Nika Kapelec iz Kinokluba Sisak te njihovi voditelji, Igor Jelinović (Blank – filmski inkubator), Sanja Zanki Pejić (Hrvatski filmski savez), Dario Lonjak (Pulsar produkcija i Kinoklub Karlovac) i Antonio Britvar (Udruga Hodači po žici)

U suradnji s partnerima smo kroz projekt razvili i producirali 8 video tutorijala koji objašnjavaju svaku od 8 ključnih kompetencija koje se stječu sudjelovanjem na Erasmus projektima. Kroz projekt sudionici su produbili znanja u video i edukativnoj produkciji; naučili kako odražavati svoj napredak u učenju, kako napraviti kampanju na društvenim mrežama, kako napraviti osnovna društvena istraživanja i kako raditi u međunarodnom okruženju.

„Ovaj projekt za mene je bio doista važan, jer osim što sam dobila sigurnost da s ljudima komuniciram na raznim stranim jezicima, obogatila sam se novim iskustvima koja upotpunjavaju moje obrazovanje i teme kojima se bavim na fakultetu“, rekla je Rebeka Čuljak, mlada filmašica koja je predstavljala HFS i FKVK Zaprešić na projektu.

Marljiv rad i uspjeh mladih filmaša na projektu Ignite Your Skills predstavljala je u lipnju voditeljica revijskih i obrazovnih programa Sanja Zanki Pejić u programu Nacionalni Tool Fair - sajam metoda i alata neformalnog učenja, te je projekt odabran i kao jedan od šest hrvatskih predstavnika na Međunarodnom Tool Fairu-u koji će se održati od 12. do 16. studenog 2018. godine u Splitu.

Osnovna je tema ovogodišnjeg sajma osnaživanje mladih, odakle i njegov naziv „Power up“. Tool Fair je alat sam po sebi a kreirali su ga SALTO EuroMed i Good Practices Resource Centre u sklopu Erasmus+ Mladi na djelu programa kako bi doprinijeli unapređenju vještina, izgradnji kompetencija te osnaživanju kritičkog razmišljanja sudionika te postigli profesionalan razvoj svakog pojedinog sudionika te podigli kvalitetu alata za učenje.

Europe Tool Fair je zapravo događaj organiziran u formatu sajma s radionicama tijekom kojih sudionici imaju priliku predstaviti, demonstrirati i promovirati alat za učenje kojeg su sami kreirali i kojeg primjenjuju u radu s mladima. Ujedno, to je i prilika da se upoznaju s raznim inovativnim alatima koje su kreirali drugi sudionici sajma. Voditeljica revijskih i obrazovnih programa HFS-a Sanja Zanki Pejić odabrana je da predstavlja inovativne metode učenja koje je s mladim filmašima osmislila u sklopu projekta Ignite Your Skills.

U nastavku pogledajte kratke video materijale koji su nastali u sklopu programa Ignite Your Skills, a koje predstavljamo i u Splitu na Međunarodnom Tool Fair-u.

https://www.youtube.com/watch?list=PLouMhF7gglCedgu4a20pbzld-DanpRrU9&time_continue=171&v=gRz04pFASX4

Ljetne filmske radionice

Munjeni svijet i 145 godina žute zgrade

Prvi su filmski klubovi nastali uglavnom zbog potrebe zaljubljenika (amatera) u film za druženjem, zatim za uzajamnom i organiziranom kritičkom razmjenom mišljenja i prikazivanjem svojih radova jednakim zaljubljenicima, ali i široj, općoj filmskoj publici... »više

16. Gastro Film Festival

Planule gaće

Na 16. Gastro Film Festivalu, odnosno festivalu filmova o nastajanju i pripremi hrane i pića i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju kao bitan element filmske priče, koji je od samog početka zamišljen kao prije svega prijateljsko filmsko-gastronomsko ali i natjecateljsko druženje... »više

U VANIMI održane 14. Ljetne filmske radionice

Proteklog je tjedna, od 2. do 6. srpnja, udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA održala 14. Ljetne filmske radionice. Kao i svake godine, pa tako i ove, veliko zanimanje polaznika privukla je radionica animiranog filma... »više

Od Gangesa do Kupe – U sklopu Pozdrava ljetu objavljena selekcija Revija i Festivala HFS-a

U kinu Tuškanac u subotu, 7. srpnja, održan filmski Pozdrav ljetu – riječ je o programu kojim smo na samom početku najtoplijeg godišnjeg doba, odlučili obilježiti rad i djelovanje mladih filmaša i filmašica... »više