Novosti

Facebook HFS
31.01.2018.
Zadnji dan prijava na 9. VAFI & RAFI Festival!

Danas je zadnji dan prijava animiranih filmova na deveto izdanje VAFI & RAFI festivala. Iako je velik broj prijava već pristigao, organizatori pozivaju sve one koji još nisu, a namjeravaju, da prijave animirane radove djece i mladih u sekciju VAFI, no i one profesionalne u sekciju RAFI. Prijavnicu pronađite ovdje. Prijavu možete izvršiti i putem Film Freeway-a. Ako šaljete svoje filmove sa WeTranferom, molimo Vas da koristite vafi.vanima@gmail.com.

Ovogodišnju VAFI selekciju odradit će dugogodišnja članica ŠAF-a Čakovec i članica ASIFA Hrvatske Linda Golik Horvat, te prof. Likovne kulture i animator Zvonimir Haramija Hans. RAFI selekciju će ponovno odraditi dugogodišnja voditeljica i suosnivačica VANIME  Dubravka Kalinić Lebinec i bivša voditeljica VANIME, ujedno i suosnivačica VAFI festivala Sandra Malenica.

Najbolje filmove djece i mladih u VAFI sekciji odabrat će internacionalni žiri u sastavu – Andrea Martignoni, animator i dizajner zvuka iz Italije, zatim Ana Hušman, docentica  na odsjeku za animirani film i nove medije ALU u Zagrebu i suosnivačica udruge RESTART i Igor Prassel, umjetnički ravnatelj slovenskog Međunarodnog festivala animiranog filma Animateka.

Također u sekciji VAFI, a u suradnji s Uredom UNICEF-a Hrvatske i Uredom pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske, od 2012. godine organizatori dodjeljuju  nagradu Plavi VAFI – za film koji najviše promiče dječja prava.

Kao što je najavljeno, Festival od ove godine ima dva domaćina, pa će se tako uz Varaždin i VANIMU domaćinstvu pridružiti i Rijeka, a ulogu organizatora preuzima Art-kino.

9. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka bit će održan od 28. svibnja do 3. lipnja 2018. godine – prva tri dana u Rijeci, a zatim od četvrtka do nedjelje u Varaždinu i to u suradnji s Italijom kao zemljom partnerom. Više o samom Festivalu pogledajte na službenim internetskim stranicama: www.vafi.hr.

HAK-ov filmski natječaj za djecu i mlade do 24 godine

Hrvatski autoklub otvara Natječaj za izradu filma i slogana na temu "Sigurnosni pojas u prometu"... »više

Strah od pretvaranja u vlastitu majku

U veljači u Kinoklubu Zagreb očekuje vas novi filmski ciklus „Kontra matere“ u kojem razne protagonistkinje osjećaju matrofobiju. Ne, matrofobija nije strah od majke i ne, ona nije strah od vlastitog majčinstva... »više

Blank_filmski inkubator

Najzanimljiviji filmovi 2017.

Tradicionalna projekcija najzanimljivijih filmova, snimljenih 2017., u produkciji Blank_filmskog inkubatora, koji njome najavljuje i obilježavanje petnaest godina postojanja i velikih ostvarenja, održana je 30. siječnja u kinu Grič u Zagrebu... »više

Noć muzeja u HDA

Petak kao četvrtak

Možda je pri snimanju sedmominutnog obiteljskog crno-bijelog filma Klizanje iz 1932. godine zagrebačkom zubaru i, s Oktavijanom Miletićem, osnivaču Kinokluba Zagreb dr. Maksimilijanu Paspi na umu bila Sonja Henie... »više