english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Svečanim potpisivanjem ugovora započeo treći ciklus poticanja rada školskih filmskih družina koji financira HAVC

U ponedjeljak, 6. svibnja u dvorani Matice Hrvatske održano je svečano potpisivanje ugovora između Hrvatskog filmskog saveza i osnovnih te srednjih škola koje su dobile sredstva za sufinanciranje posebnog programa za podupiranje rada i poticanja proizvodnje audiovizualnih djela školskih filmskih družina koji već treću godinu zaredom financira Hrvatski audiovizualni centar.

Ugovore su potpisivali/e ravnatelji/ce navedenih škola s tajnicom Hrvatskog filmskog saveza, Tatjanom Aćimović, a uz prisustvo Chrisa Marcicha, ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra te članica stručnog povjerenstva Ingrid Padjen Đurić, više savjetnice za filmsku pismenost pri HAVC-u, Ivane Ivančić Medved, više savjetnice za natjecanja i smotre pri AZOO i Sanje Zanki Pejić, voditeljice revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza.

U ožujku ove godine je raspisan Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. koji treću godinu provodi Hrvatski filmski savez temeljem Sporazuma o suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i zaprimljeno je 70 prijava. Povjerenstvo je za financijsku podršku na navedeni poziv odabralo 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 eura.

Pod pojmom školske filmske družine obuhvaćene su filmske grupe koje djeluju kao izvannastavna aktivnost pri osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. S obzirom da navedene družine nemaju status pravnih osoba, a škole koji su nositelji istih nisu registrirane za obavljanje audiovizualne djelatnosti, njima je onemogućena prijava na redovne natječaje Hrvatskog audiovizualnog centra. Javni poziv stoga je raspisan s ciljem izravne potpore školskim filmskim družinama u financiranju njihovih aktivnosti kroz proizvodnju audiovizualnih djela.

"Iznimno nam je drago financirati i podržati ovaj hvalevrijedan program, sada već u trećem izdanju.  Zahvaljujemo našim partnerima HFS i AZOO u provedbi, ali naravno i školama koje sudjeluju. Odgajaju se generacije mladih kroz proizvodnju audiovizualnih djela," rekao je ravnatelj HAVC-a, Chris Marcich.

U ime Hrvatskog filmskog saveza, koji je zaduženi za provedbu programa, prisutne je pozdravila glavna tajnica Tatjana Aćimović, a zatim se pristupilo svečanom potpisivanju navedenih ugovora.

"Ovo je jedan od najvrednijih projekata koji spaja odgojno-obrazovne i kulturne ustanove i institucije. Hvala HAVC-u zbog višegodišnje potpore, nadamo se da će se nastaviti i sljedećih godina i da ćemo je obogatiti što boljom i kvalitetnijom suradnjom. Hvala i svima koji potiču filmsku pismenost i brinu o iznimno kvalitetnom provedenom vremenu djece i mladih - filmska umjetnost je ušla u škole, gdje joj je uistinu i mjesto," naglasila je Aćimović.

Više od dvadeset prisutnih ravnatelja i mentora školskih filmskih družina, a čije su škole ostvarile sufinanciranje putem navedenog javnog poziva, zadovoljni su što su institucije prepoznale njihov dugogodišnji rad u području filmskog stvaralaštva, a potpora ovakve vrste ojačat će rad grupa kupovinom nove opreme.

Autorica fotografija: Inia Herenčić


pošalji link | verzija za printanje

Predstavljanje 26. Škole medijske kulture Pula u Klubu PFT-a 12.06.2024.
Kino klub Split održava XIII. SMOTRU - između dva filmska bloka održat će se i filmski kviz 12.06.2024.
Hrvatski filmski savez obilježava Bloomsday u čast Ivanu Ladislavu Galeti 12.06.2024.
Podrum ponedjeljkom 12.06.2024.
Otvorene prijave na 17. Production in 12.06.2024.
NAGRAĐENI FILMOVI 7. FUSE FESTIVALA 12.06.2024.
Podrum ponedjeljkom 12.06.2024.
Otvorene su prijave na radionicu kreativnog dokumentarnog filma Kumjane Novakove u Kino klubu Split 05.06.2024.
Godišnji program Kino kluba Sisak 05.06.2024.
USKORO POČINJE 7. IZDANJE FUSE FESTIVALA U KARLOVCU 05.06.2024.
1-10/5756
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta