english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva

U Gradskoj je vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena 49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, koja će se u Varaždinu održavati od 29. rujna do 2. listopada, a sve su projekcije besplatne.

- Pozivam Varaždince da prisustvuju reviji, da dođu i da vide što sve djeca diljem Hrvatske mogu i znaju - rekao je Slobodan Mikac, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina.

Najbolji će filmovi biti odabrani u 5 kategorija: animirani film, igrani film, dokumentarni film, TV reportaža i ostale vrste. U svakoj će kategoriji biti odabrana 3 najbolja filma koja će biti predstavljena na međunarodnim filmskim i videomanifestacijama.

Varaždin će u sklopu programa ugostiti i 150-ero djece, autora filmova koji će biti prikazani na reviji.

- Sve će se projekcije održavati u varaždinskom HNK, a Druga osnovna škola i VANIMA osigurale su i popratne sadržaje za osnovnoškolce. Posjetit će 41. Varaždinske barokne večeri, ponovno otvorenu varaždinsku zvjezdarnicu na Drugoj osnovnoj školi i Gradski muzej, a HNK je za njih pripremio i dječje predstave - ispričala je Sandra Malenica koja zajedno sa Hrvojem Selecom vodi VANIMU.

Vera Robić - Škarica, tajnica Hrvatskog filmskog saveza, naglasila je važnu ulogu koju Varaždin u filmskom stvaralaštvu ima od samih početaka održavanja revija, točnije od 1961. godine.

- Varaždin je pionir dječjeg filmskog stvaralaštva, a VANIMA je kvalitetan izvozni proizvod grada - dodala je Robić - Škarica.

Otvaranje i zatvaranje festivala vodit će Kristijan Ugrina, a filmove će ocjenjivati stručni sud u sastavu Simon Bogojević Narath, Maja Flego, Krešimir Mikić, Neven Hitrec i Slaven Zečević.

Hrvoje Selec naglasio je svoje zadovoljstvo što se 49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece ove godine održava baš u Varaždinu, s obzirom da i VANIMA ove godine slavi 25. godišnjicu svog postojanja.


pošalji link | verzija za printanje

49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Šest varaždinskih tornjeva (a i sedmi se računa?)
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Okti
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Bollywoodska produkcija, hollywoodska kvaliteta
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Fontana
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece: Revija može početi, uživajte!
Selekcijska komisija 49. revije odabrala filmove
Svečano je zatvoren jubilarni 15. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih uz proglašenje pobjednika 05.06.2024.
Na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival u Varaždin stigli gosti iz cijelog svijeta 05.06.2024.
Produljene prijave za nova izdanja Filmske revije mladeži, Four River Film Festivala te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotre hrvatskog školskog filma! 05.06.2024.
Jeffery Perkins i Fluxus u Klubu PFTa 29.05.2024.
Autor u gostima: Marko Bičanić 29.05.2024.
U Kino klubu Split započinje program javnih projekcija "U kvadrat" 29.05.2024.
Masterclass renomirane španjolske scenaristice, redateljice i snimateljice Pilar Palomero 29.05.2024.
Projekt „Mladi mladima – poticanje razvoja filmskih družina u novim sredinama“ – suradnja SKIG-a iz Gunje i osnovne škole u Drenovcima 29.05.2024.
KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Karlovcu i Zagrebu početkom lipnja - najava 29.05.2024.
ZBOGOM JANICI TOMIĆ (1980-2024) 22.05.2024.
11-20/5756
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta