Novosti

Facebook HFS
07.09.2022.
UZBUDLJIV DRUGI DAN 9. STAR FILM FESTA

Drugi dan 9. izdanja SFF-a započeli smo u društvu najmlađih uz projekcije kultne animirane serije Profesor Baltazar nakon koje je zagrebački studio Gamechuck predstavio svoj projekt izrade video igre inspirirane tim generacijama omiljenim genijalnim znanstvenikom. Profesor Baltazar će u jednom od najboljih hrvatskih gaming studija dobiti novi život koji će obilježiti nove generacije, a za sve one željne znanja započeli smo ciklus radionice vođenja kampanje na društvenim mrežama.

Natjecateljski filmski program obilježile su tri projekcije u sklopu kojih su se prikazala 16 vrhunskih filmskih kratkometražnih djela redatelja iz cijelog svijeta, od Kine, Egipta, Turske pa sve do Južne Koreje.

Pri tome, domaće snage predstavili su redatelji Matej Matijević s igranim filmom Do dna te Vedran Ružić s eksperimentalnim filmom 6 metara. Do Dna portretira Baru, sitnog lopova i kriminalca kroz peripetije koje nastaju kada u njegov stan provali korumpirani policajac, a Bara se zaplete u opasne poslove sa krijumčarima droge… Dok se Ružić predstavio autobiografskim eksperimentalnim filmom 6 metara o svojoj obitelji i njihovom životu koji je obilježen brzom cestom u blizini njihova doma te načine na koji ista naglašava nemoć malog čovjeka naspram sistema. Hrvatsku animiranu scenu predstavila je Luna Strmotić s filmom Maskirani osvetnik kojeg simbolizira bezbrižni rakun koji veselo uređuje svoj brlog te nakon napornog dana odlazi spavati ali se ujutro budi sa dolaskom drvosječe koji ruši stablo i time mu uništava dom.

Večer smo dočekali uz razgovore ugodne u suradnji sa platformom Bacači sjenki gdje su glumica Lana Barić i redatelj Goran Dević predstavili proces rada u filmskoj industriji te procese njihovog stvaralaštva. Filmsku večer smo nastavili uz projekciju na šetnici Slave Striegla gdje se prikazao igrani dugometražni film Divljaci redatelja Daria Lonjaka, a još smo i zaplesali uz zarazne ritmove sisačkog benda Šarena pojava koji su skupa s nama okupirali dvorište Holandske kuće.

Treći i zadnji dan ovogodišnjeg Star Film Festa započinjemo nastavkom ciklusa radionica vođena kampanje na društvenim mrežama i natjecateljskog programa, a detaljan program možete pronaći na našoj službenoj web stranici.

PUNOM DVORANOM OTVORENO 9. IZDANJE STAR FILM FESTA

Dugo očekivano deveto izdanje Star Film Festa započelo je zvjezdanim otvorenjem uz punu projekcijsku dvoranu... »više

OBLIK ENERGIJE

Snagom ekspresije i likovnom zanimljivošću, izložba radova mlade grafičarke Martine Ipše svakako se izdvaja kao jedno od središnjih zbivanja ove sezone programa „Podrum ponedjeljkom“ što ga varaždinska Vanima organizira u Centru za mlade P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu... »više

Otvorene prijave na radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića

Otvorene su prijave na trodnevnu radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića u organizaciji Kino kluba Split. Radionica će se održavati 24., 25. i 26. rujna u prostoru Kino kluba Split, Ulica slobode 28 (Dom mladih)... »više

Završen je 15. Smaragdni eco film festival

Proteklog vikenda, dodjelom nagrada najboljim filmovima, završen je 15. SEFF - Smaragdni eco film festival! »više