Novosti

Facebook HFS
17.08.2022.
USUSRET STAR FILM FESTU - filmske projekcije u skrivenim sisačkim vrtovima

Star Gardens već je duga tradicija i idealna uvertira u Star Film Fest koji nas očekuje za kraj ljeta! Tradicija uživanja filmske umjetnosti u skrivenim sisačkim vrtovima pod zvjezdanim nebom održava se svake godine tijekom mjeseca kolovoza.

Ovogodišnje prvo izdanje Star Gardensa održati će se u petak, 19. kolovoza u 21 sat u dvorištu Gradskog muzeja Sisak u Ulici kralja Tomislava 10, a prikazati će se nekolicina filmova natjecateljskog programa prošlogodišnjeg izdanja Star Film Festa. Stoga, ako ste niste posjetili prošlogodišnje izdanje, ovo je prilika da nadoknadite propušteno i pripremite se na nadolazeće!

Od prošlogodišnjih filmova, na ovom izdanju Star Gardensa prikazati će se film Sve kako treba, (Un)known neighbours, Plava granica, The Legend of the Sun and the Storm i Nisam ovdje. Sve kako treba autora Nikole Stojanovića koji je na osmom SFF-u osvojio Nagradu zvjezdane prašine. Film prikazuje samohranu majku koja želi provesti svoj rođendan s kćerkom Sarom, ali njeni planovi su uništeni kada Sara pozove oca na rođendan.

Španjolski film (Un)known neighbours redatelja Isaaca Rodrigueza donosi autorovo iskustvo preseljenja u Barcelonu. S vremenom je upoznao svoje nove susjede te izračunao da stotine ljudi mogu živjeti u njegovoj četvrti. Film prikazuje različite živote različitih ideala, rutina i načina ponašanja koji koegzistiraju zid do zida i susreću se iz dana u dan, a ujedno je osvojio Nagradu publike na osmom Star Film Festu.

Nagrade za najbolji dokumentarni film, najbolji regionalni film i najbolju fotografiju prošle je godine osvojio film Ivana Milosavljevića Plava granica, a prikazuje čovjeka sa granice koji je cijeli život proveo tražeći najveću ribu koju krije plavi Dunav. Godinama unazad, svakodnevno, u cik zore stari ribar pokušava namamiti ribu. Ovo je priča o dva vršnjaka – jedan na površini vode, drugi prikriven u dubinama moćne rijeke, čekaju da se napokon sretnu.

Iz prošlogodišnjeg natjecateljskog programa, na ovom izdanju Star Gardensa održati će se i projekcija animiranog filma The Legend of the Sun and the Storm redatelja Huga Tortul Ferriollia i Victora Laildhear do Amarala prikazuje dolazak Susanooa, boga oluje čije destruktivno ponašanje donosi kaos i nemir njegovoj sestri Amaterase, božici sunca i njezinim podanicima te filma Sare Radusinović Nisam ovdje koji prikazuje mladu Selenu kojoj prelazak iz adolescencije u odraslost nije nimalo lak. Bez novca i posla, ona i dalje živi s majkom u svom rodnom gradu, a s brigama se nosi na sebi tipičan, kaotičan način.

FILMSKA LITERATURA NA 9. SFF-u

Deveto izdanje Star Film Festa donosi i dašak filmske literature.  U sklopu ovogodišnjeg izdanja posjetiteljima će biti predstavljene dvije knjige - Film u školi Ane Đorić i Mali filmski razgovori Duška Popovića... »više

Članovi Kinokluba Karlovac sudjelovali su na filmskim radionicama u Gunji, te na Erasmus + projektu Youth runner !

Mladi članovi i volonteri Kinokluba Karlovac Lana Čurilović, Karla Palajsa i Izidor Stanić sudjelovali su na 13. Ljetnoj školi filma u Gunji... »više

10.ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 10.Antičkih filmskih večeri i 16.Festivala dokumentarnog rock filma... »više

DIVLJACI NA STAR FILM FESTU - priča o općem nogometnom ludilu

Popratni program ovogodišnjeg Star Film Festa donosi i dugometražni prvijenac Divljaci redatelja Daria Lonjaka. Ova akcijska komedija prati ljeto 2018. godine i Svjetsko nogometno prvenstvo... »više