Novosti

Facebook HFS
13.07.2022.
Scenaristički laboratorij
Radionicu vode Sonja Tarokić i Matej Merlić, a rok za prijave je 15. rujna

Cilj radionice Scenaristički laboratorij voditeljice Sonje Tarokić je pomoći svakom od scenarista da početnu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuje, kroz rad u grupi dovede do naprednije i detaljnije verzije - one koja će upravo u autorovom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalnog nauma, i koju će potom htjeti samostalno i/ili u suradnji s redateljem i snimati.

Ova radionica namijenjena je autorima koji imaju iskustvo u radu na filmu, odnosno, koji su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti isključivo kao scenarist, ili pak u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike koji nisu nužno članovi Kinokluba, a imaju iskustvo autorskog rada na filmu.

Također, dodatni cilj radionice više je “školskog” karaktera, u smjeru širenja vlastitog znanja o scenaristici, te razmišljanja o formi, strukturi i karakterizaciji, kroz zajedničko “brainstormanje” i diskusiju o svim projektima u grupi.

Radionica traje nekoliko mjeseci, od početka listopada 2022., do sredine siječnja 2023.
Odvija se kao grupni zajednički rad od 5h u komadu, otprilike jednom u desetak dana, u prostorijama Kinokluba Zagreb.

Od polaznika se očekuje samostalan rad na svojem projektu između sastanaka, te čitanje, razmišljanje i diskusija o svim projektima koji sudjeluju na radionici.

Nakon scenarističkog dijela, slijedi kratki intenzivni pitching trening, koji završava javnom prezentacijom. Radionicu pitchinga u trajanju tri dana vodit će producent Matej Merlić, a polaznici će svoje scenarije prezentirati pred mladim producentima te se na taj način dodatno umrežiti i potencijalno u suradnji s njima krenuti u sljedeći korak predprodukcije.

Za prijavu na radionicu potrebno je do 15. rujna 2022. na radionice@kkz.hr poslati:

- PRVU VERZIJA SCENARIJA ili DETALJAN SCENOSLIJED: ideja je započeti radionicu s prvim “gotovim” verzijama materijala, stoga bi bilo poželjno da prijave sadrže što razrađeniji prvi draft projekta, bilo da se radi o dijaloški razrađenom scenariju ili pak detaljnom treatmentu ili scenoslijedu.
- BILJEŠKU O SEBI (kratak opis dosadašnjih interesa i rada na filmu)
- KRATKI OPIS MOTIVACIJE za sudjelovanjem na radionici
- LINK NA PRETHODNI FILM kojeg je autor/ica napisao/la ili režirao/la

Radionica je besplatna. Nakon kraja roka za prijave, voditeljica radionice odabrati će 4-5 projekata te će s budućim polaznicima i timovima dogovoriti točne termine odvijanja radionice.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

Podrum ponedjeljkom

Pred nama je jedna u nizu izložbi koje u galerijskom prostoru podruma Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu organizira Filmsko- kreativni studio VANIMA kroz program „Podrum ponedjeljkom“... »više

16.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – popratni program

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 10.Antičkih filmskih večeri i 16.Festivala dokumentarnog rock filma... »više

Traju prijave na 18. ljetne filmske radionice u P4!

Od 11. do 15. srpnja u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 traju 18. ljetne filmske radionice, a organizira ih udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA. Zainteresirana djeca i mladi mogu birati između tri radionice... »više

Besplatna filmska predavanja za profesore i edukatore

Stručno usavršavanje održat će se u Zagrebu 11. i 12. srpnja te u Rijeci 14. i 15. srpnja... »više