Novosti

Facebook HFS
04.05.2022.
Online događaj “KINO U PODNE” – suradnja osnovnih škola iz Gunje i Zagreba

Povodom obilježavanja 5. Dana medijske pismenosti, voditeljice filmskih družina dr.sc. Anita Tufekčić (OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja) i Ana Serenčeš (OŠ Odra Zagreb) organizirale su 3. svibnja 2022. godine u 12:30 sati online događaj “KINO U PODNE”  za svoje učenike, ljubitelje filma. Sveukupno je bilo prisutno 20 sudionika putem aplikacije zoom. Svi sudionici su dobili pozivnicu na događaj gdje se nalazio link na zoom aplikaciju.

Učenici su imali priliku premijerno pogledati dva filma filmske družine iz OŠ Odra – Legenda o svetom Jurju (igrani film) i  Sladak pas (igrani film) i jedan film filmske družine “Mladi SKIG-ovci” – „Influenceri i MI“. Poslije svakog odgledanog filma učenici su davali pozitivne i negativne kritike na film.

Film „Influenceri i MI“ premijerno je prikazan za učenike OŠ Odra jer je tek završen prošli mjesec. „Influenceri i MI“ je kratka informativna TV reportaža u kojoj članovi filmske družine (njih pet) iznose svoja stajališta o influencerima. U početku učenici govore što misle o influencerima i žele li jednog dana to postati  te na samom kraju iznose svoj osobni zaključak o njima.

Film „Legenda o svetom Jurju“ je kostimirani igrani film gdje je prikazana turopoljska legenda o sv. Jurju zaštitniku križara, vitezova, vojnika i svih obrta koji su povezani s ratovanjem. Prema legendi Juraj je ubio zmaja i spasio kraljevnu. Film je izrađen u suradnji s Muzejem Turopolja.

Film „Sladak pas“ je kratki igrani horor film koji ostavlja gledatelje u čudu jer ostavlja otvoreno pitanje i nismo sigurni je li djevojčica sve samo sanjala ili se sve stvarno dogodilo?

Ovaj online događaj nastavak je višegodišnje suradnje, a ovo je bilo treće „KINO u PODNE“ i planiramo ovu tradiciju nastaviti i kroz iduće godine, izjavile su voditeljice filmskih družina Anita i Ana.

Tekst napisala: dr.sc. Anita Tufekčić, školska knjižničarka

YAAAS! program za mlade CROSSING EUROPE Film Festivala

Mihael Kuzmičić, autor nagrađen na prošlogodišnjoj Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu, sudjelovao je na YAAAS! programu za mlade u sklopu partnerskog festivala CROSSING EUROPE... »više

30. Hrvatski festival jednominutnih filmova - Zaključni poziv za prijavu

30. Hrvatski festival jednominutnih filmova održat će se u Požegi 24. i 25. lipnja.
Još nije kasno za prijavu - zaključni rok za slanje filmova je 25. svibnja... »više

OTVORENE PRIJAVE ZA VOLONTERE 9. STAR FILM FESTA

Star Film Fest poziva sve zainteresirane ljubitelje filma i festivala na volontiranje na ovogodišnjem izdanju Star Film Festa! »više

31. Dani hrvatskog filma: domaću kratkometražnu igranu produkciju predstavlja 16 kratkih ostvarenja

Novo, 31. izdanje Dana hrvatskog filma, održat će se od 10 do 14. svibnja u kinu Tuškanac. Kratkometražni igrani filmski program uključuje 16 filmskih ostvarenja u selekciji filmskog i književnog kritičara Dragana Juraka... »više