Novosti

Facebook HFS
20.04.2022.
Započinju prijave na Školu medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ u Varaždinu!

Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ i ove će se godine održati u Varaždinu od 18. do 26. kolovoza, a sudjelovati mogu profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima!

Varaždin je kao barokni grad s idealan i inspirativan za snimanja i učenja o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, a svi polaznici moći će birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radiofonski eksperimenti, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, digitalna obrada slike i  vizualni efekti, televizijska reportaža, glazbeni videospot).

Osmodnevni plan Škole uključuje predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Uvjete sudjelovanja možete pročitati ovdje, a link na prijavu nalazi se ovdje.

U današnjem je društvu medijska pismenost izuzetno bitna i s njom se susreću djeca od najranije dobi. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 23 godine postojanja prošlo više od 2500 polaznika. Pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom!

Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih.

Varaždin će i ove godine nanovo od 18. do 26. kolovoza postati pravo filmsko središte! Pozivamo sve zainteresirane za ovo izvanredno filmsko iskustvo da se prijave najkasnije do 15. lipnja 2022.

Veselimo se zajedničkom filmskom druženju u Varaždinu!

Više informacija pronađite na web-stranici Škole medijske kulture smk.hfs.hr.

Životi Alberta Camusa u Pulskoj filmskoj tvornici

Ovoga četvrtka, 14. travnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice održat će se projekcija biografskog dokumentarca Životi Alberta Camusa, o francuskom književniku i filozofu rođenom u Alžiru... »više

CHICK STRAND I JOANN ELAM - PIONIRKE EKSPERIMENTALNOG FEMINISTIČKOG DOKUMENTARIZMA NA KRATKOM UTORKU

Na novom Kratkom utorku, koji će se dogoditi 19. travnja u 21h u kinu Tuškanac u Zagrebu, gledat ćemo dva filma - 'Meka fikcija' ('Soft Fiction') Chick Strand i 'Silovanje' ('Rape') JoAnn Elam iz 70-ih godina prošlog stoljeća... »više

Objavljen natječaj za DORF 2022 - prijave

Organizatori DORF '22 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj koji je otvoren do 15/06/2022... »više

Projekcija filmova nastalih na radionici za mlade u organizaciji Centra za kulturu Korčula

Javna projekcija eksperimentalno-dokumentarnih filmova nastalih na filmskoj radionici za mlade, koja se održala od 7. do 10. travnja u organizaciji Centra za kulturu Korčula, organizirana je u nedjelju, 10. travnja... »više