Novosti

Facebook HFS
27.01.2021.
Predstavljanje 8. Production In-a i Kritičko rešeto u Pulskoj filmskoj tvornici

Ovoga četvrtka, 28. siječnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati devet kratkometračnih igranih i dokumentarnih filmova nastalih na 8. maratonu izrade kratkog filma, Production in-u pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Zorka Sirotića, snimatelja i montažera Jurice Markovića, Michelea Bulešića i Lea Gamboca, filmske autorice i organizatorice Sanda Letonja-Marjanović te producenta i filmskog pedagoga Marka Zdravković-Kunca.

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će filmski producent, distributer, festivalski selektor i osnivač Restarta - Oliver Sertić koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

Program:

Mladen Radić: Uspon, kratki igrani;
Silvio Belušić: Čovjek koji je pao s Arene, kratki dokumentarni;
Anton Verk Rumac: Češalj krvave smrti, kratki igrani;
Igor Zenzerović: Prsnut, kratki igrani;
Nino Paulin: The Project, kratki igrani;
Masimo Paris: Puna je Pula, kratki dokumentarni;
Jadranka Mitrović: Ljudski trag, kratki dokumentarni;
Mateja Kelemenić: Gol u tvornici, kratki igrani;
Debora Trusgnach: Spazza Pometi, kratki igrani.

Production In je besplatna radionica namijenjena  svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak  autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Nakon što se prošlih godina održao u Motovunu, Poreču, Pazinu, Vodnjanu i Bujama, ovogodišnji 8. Production In po prvi se put održao u Puli od  22. do 24. siječnja.

Pulska filmska tvornica organizirala je 8. Production In u suradnji sa  MedVid produkcijom, Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, te uz financijsku pomoć Grada Pule, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

---

Ulaz na projekciju je besplatan.
Svi koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:
https://bit.ly/3t21lcs
Meeting ID: 867 7842 4839
Passcode: 671535

Održana Skupština HFS-a

Izvanredno zasjedanje

U subotu, 23. siječnja 2021. je online, zbog posebnih pandemijskih uvjeta, održano deseto, izvanredno te izborno zasjedanje Skupštine Hrvatskog filmskog saveza. Od četrdeset i četiri kluba i udruge učlanjenih u HFS, sudjelovali su predstavnici njih dvadeset... »više

POEZIJA U SLIKAMA ALEKSANDRA SOKUROVA - 1. DIO

Prvi Kratki utorak u ovoj kalendarskoj godini, koji će se održati 26. siječnja u 19h u kinu Tuškanac u Zagrebu, bit će posvećen trenutno najvećem živućem ruskom redatelju Aleksandru Sokurovu... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Marina Jurišić

Bio je vruć dan sredinom kolovoza 2007. godine. U aluminijskom vrelom šinobusu od Gunje do Vinkovaca sedmero SKIG-„ovaca“, kaže Marina, s pastirom Josipom Krunićem, pa presjedanje na vlak za Zagreb... »više

8. PRODUCTION IN

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 8. maraton izrade kratkog filma Production In, koji će se održati od 22. do 24. siječnja u Klubu Pulske filmske tvornice... »više