Novosti

Facebook HFS
19.10.2020.
9. DUFF DOSTUPNIJI ŠIROJ PUBLICI, PO PRVI PUT ONLINE IZDANJE FESTIVALA
ZAPOČINJE DEVETO IZDANJE DUBROVNIK FILM FESTIVALA

Dubrovačka filmska festa djece i mladih, popularni DUFF započinje u ponedjeljak, 19. listopada. DUFF nije pokleknuo pred koronavirusom pa će deveto izdanje ujedno biti i prvo koje će se održati putem interneta i malih ekrana, zbog čega je ujedno i ovogodišnji moto „Let`s stay together“. Tijekom sljedećeg tjedna, preko web stranice festivala i Vimeo platforme, biti će dostupni za gledanje i ocjenjivanje 54 filma odabrana u selekciji, a moći će ih se pogledati u popodnevnom i jutarnjem terminu na programu Libertas televizije, ovogodišnjeg partnera festivala.

U svom devetom izdanju festival je, pored do sada postojećih kategorija - filmova sva tri filmska roda u dvije dobne skupine te nove eksperimentalne kategorije koja izlazi izvan granica Mediterana, otvorio i međunarodnu tematsku kategoriju na temu solidarnosti.

Natjecateljski program DUFF-a ove su godine, među gotovo 400 pristiglih prijava, odabrali akademska slikarica Ivana Selmani, medijski djelatnik Zoran Čatić i filmski redatelj Marko Šantić, a djela mladih filmaša dolaze iz šesnaest zemalja.

U skladu s ovogodišnjim epidemiološkim mjerama, tijekom DUFF-a održat će se dvije radionice. Filmska kritika za srednjoškolce pod vodstvom filmskog kritičara Boška Picule koja će biti u Centru za mlade Dubrovnik, ali i u kinu Sloboda uz projekciju filma Ribanje i ribarsko prigovaranje, dok će se radionica ilustracije pod vodstvom Svena Klobučara održati u Umjetničkoj školi Luka Sorkočević. Za najmlađe će se u subotu na programu naći pretpremijera animiranog filma Trolovi: svjetska turneja.

Ovo neobično izdanje privest će se kraju u nedjelju, 25. listopada kada će se proglasiti pobjednici. Za odabir nagrađenih ove godine su odgovorni brazilski profesor animacije Alexandre Juruena, mlada redateljska zvijezda Antoneta Alamat Kusijanović i filmski kritičar Boško Picula, dok će se nagrada publike dodijeliti na temelju ocjena pristiglih putem online glasanja.

Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan kao organizatori festivala pozivaju sve da podrže mlade kreativce i ove godine gledanjem i ocjenjivanjem njihovih radova.

Za sve detalje i novosti pratite nas putem naše web i Facebook stranice te Instagram profila.

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Lara Petak

Lara je nedavno napunila dvadeset godina, a otkad zna za sebe želi se baviti umjetnošću. Osnovnu je školu završila u Ivancu, pa upisala smjer dentalne tehničarke u Medicinskoj školi Varaždin, završila sva četiri razreda s izvrsnim uspjehom... »više

Besplatne senzorne projekcije u tri hrvatska grada

U listopadu, studenom i prosincu senzorne projekcije održat će se u Varaždinu, Koprivnici i Zagrebu... »više

TRASH VEČER U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub Pulske filmske tvornice programsku sezonu nastavlja u duhu trash-a. U suradnji s varaždinskim Trash Film Festivalom, u srijedu 14. listopada u 20 sati, prikazat će pobjednike ovogodišnjeg 15. izdanja Festivala u četiri kategorije... »više

OTVOREN 12. FESTIVAL PRAVA DJECE: „SRAM NAS JE PRIZNATI AKO NISMO DOBRO„ KAŽU MLADI NA PANELU O MENTALNOM ZDRAVLJU DJECE I MLADIH

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator organizirala je povodom otvorenja 12. Festivala prava djece, online panel... »više