Novosti

Facebook HFS
14.10.2020.
Uvodna radionica 16 mm filma

Dvodnevna radionica o osnovama rada s preobratnim crno bijelim 16-milimetarskim filmom; od uvodnog predavanja o Bolex kameri, rukovanju i snimanju te ručnom razvijanju, do projekcije i analize radova nastalih tijekom radionice.
Radionica je namijenjena početnicima u svijetu analognog filma, kao i onima koji žele obnoviti znanje u radu s celuloidnom vrpcom.

Prvi dan radionice, uvodno predavanje i snimanje mentorirat će Ivan Slipčević, predavač na ALU Zagreb (Odsjek za animirani film i nove medije) i direktor fotografije na nizu filmova i umjetničkih projekata, dok će drugi dan radionice mentor Hrvoje Spudić, istraživač tehnika i tehnologija tiska, fotografije, zvuka i filma, polaznike uvesti u proces ručnog razvijanja filma.

Mjesto odvijanja radionice:
KSET, Unska 3
24.10. od 10 do 13 h – uvodno predavanje; od 13 h – snimanje na otvorenom
25.10. od 10 do 18 h – razvijanje, projekcija radova.

Kotizacija: 150 kn - članovi Klubvizije, 200 kn - ostali
Prijave na e-mail: klubvizija@gmail.com

Broj polaznika je ograničen (6). U prijavi ukratko navedite dosadašnje iskustvo u radu s filmom, videom ili fotografijom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 19. listopada, a izabrane polaznike obavijestit ćemo putem e-maila 20. listopada.

MJERE ZAŠTITE PREMA EPIDEMIOLOŠKIM PREPORUKAMA: Punkt za dezinfekciju bit će postavljen na ulazu u prostor održavanja radionice. Svi sudionici trebaju se pridržavati epidemioloških preporuka u prostoru, uključujući nošenje maski, dezinfekciju ruku, te fizičku distancu. U drugom dijelu radionice (razvijanje filma) svi sudionici dužni su imati maske i rukavice. U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo vas da otkažete dolazak.

Projekt edukativnih programa i radionica UO Klubvizija podržava Hrvatski audiovizualni centar.

Nikica Gilić na Filmskoj čitanci

Iduće predavanje održat će Nikica Gilić u subotu 10. listopada u 19 sati u KKZ-u, a tema je Montažni prostor u filmovima Tomislava Gotovca »više

Radionica Skica, proba, igra

Voditelj radionice je Tomislav Šoban, a rok za prijavu je 12. listopada »više

JEDAN OBJEKT(IVAN) SVIJET – TRI FILMA IZ SIXPACKA NA KRATKOM UTORKU

Na novom Kratkom utorku, koji će se održati u utorak 13.10. u 21:15h u kinu Tuškanac u Zagrebu, ugostit ćemo (i to uživo!) Geralda Webera iz poznate austrijske distributerske kuće Sixpackfilm, koji će nam predstaviti tri novija filma iz njihovog kataloga na temu 'novog materijalizma'... »više

Križevci

Zatvoreno kino Kalnik

Križevci, koje su Madžari zvali Körös, a Nijemci Kreuz, su stari grad u Prigorju koji se u pisanim dokumentima prvi put spominje 1209. godine, kao manja naseobina bez posebno reguliranog upravnog položaja... »više