Novosti

Facebook HFS
01.04.2020.
Natječaj za najbolju FLIP BOOK animaciju

Foto kino video klub Zaprešić objavljuje natječaj flip book animacije za djecu i mlade, odnosno osnovnoškolce i srednjoškolce, s temom "POGLED KROZ PROZOR". Natječaj je otvoren do 3. svibnja 2020., a o čemu se točno radi pogledajte na web stranici FKVKZ-a: NATJEČAJ FLIP BOOK ANIMACIJE.

Najbolje flip book animacije biti će i nagrađene. Nagrade su skromne, više simboličnog karaktera, ali, eto, teška su vremena.

Obzirom da ovo možete napraviti sami, a mogućnosti za izražavanje kreativnosti su iznimno velike, vjerujemo kako će vam biti zanimljivo okušati se u ovoj tehnici. Tko zna, možda to bude začetak i nekog većeg projekta. Čekamo vaše animacije!

Natječaj za najbolju FLIP BOOK animaciju

(za osnovnoškolce i srednjoškolce)

A što je to? Jednostavnim riječima rečeno, to je blok(ić) papira gdje je na svakoj stranici nacrtan crtež ali s pomakom, pa brzim listanjem zbog tromosti oka dolazi do privida kretanja. Dakle, princip je isti kao i kod prave animacije.

Ako imate pri ruci neki sticy notes blok možete raditi i na njemu, a ako nemate možete i sami napraviti blok za animaciju. Kako? Vidite ovdje.

Veličina bloka nije važna. Možete crtati olovkom, drvenim bojicama, kemijskom, flomasterima ili nečim petim. Animacija može biti samo crtež ili pak slika, crno-bijela ili u boji. Sami odredite koliki broj listova vam treba za animaciju, a možete je "protegnuti" i na nekoliko blokova. To će ovisiti o vašem stilu crtanja, angažmanu i umjetničkoj osobnosti.

Ipak, zadajemo vam temu po kojoj ćete raditi. A tema je: POGLED KROZ PROZOR. Budite maštoviti.

Jednom kada iscrtate svoju flip book animaciju, snimite mobitelom njezino listanje. Možete objaviti video animacije na svojem YouTube kanalu, Facebook stranici ili Instagramu, a nama pošaljite link na video na mail: fkvkz@fkvkz.hr. Ili, ako nemate ništa od toga, pošaljite nam video putem Jumbomaila, Wetransfera ili sličnog servisa također na mail: fkvkz@fkvkz.hr. Uz linkove na video ne zaboravite navesti svoje ime i prezime, godinu rođenja, te broj kontakt telefona.

Stručni žiri sastavljen od voditelja FKVKZ-a pregledati će sve pristigle radove i proglasiti najbolje vodeći se kriterijima originalnosti, maštovitosti, uzrasta, tehničke vještine i likovnosti. Najbolje flip book animacije osnovnoškolskog uzrasta te najbolje flip book animacije srednjoškolskog uzrasta nagrađujemo sa 300 kn, druge sa 200 kn, a treće sa 100 kn! Nagrađene flip book animacije također dobivaju mogućnost produkcije, u dogovoru s autorom,  u pravi animirani film.

Sve flip book animacije moraju stići zaključno sa nedjeljom, 3. svibnja 2020. godine. Rezultati će biti objavljeni 11. svibnja 2020. na stranici FKVKZ-a.

Kućni film

Kućni film je napredna radionica Kinokluba Zagreb. Odvijat će se online uz tematske module povezane uz boravak u kući. Prijave su otvorene do 2. travnja, završetak filmova do 27. travnja. »više

Pisanje za film

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji može pripadati bilo kojem filmskom rodu. Prijave za radionicu otvorene su do 12. travnja 2020... »više

Produžene prijave na radionicu kinematografije: Enigmatične slike s Fredom Kelemenom

Produžene su prijave na radionicu kinematografije pod mentorstvom Freda Kelemena, renomiranog njemačkog snimatelja i redatelja u organizaciji Kino kluba Split... »više

POKREĆEMO BESPLATNU RADIONICU MALOG AUTORSKOG KARANTENA FILMA

Odlučili smo situaciju panike, bespomoćnosti i dokolice preokrenuti u nešto pozitivno i konstruktivno. Svi se nalazimo u neprirodnoj situaciji, a neprirodne situacije izvrsan su katalizator za kreativno izražavanje! »više