Novosti

Facebook HFS
10.07.2019.
„See/Touch/Try“ RADIONICA VIDEO KLUBA „MURSA“

Već drugu godinu za redom  radionica stop-trik animacije  „See/Touch/Try“ privukla je mlade željne da se okušaju u nečemu novome. Ova radionica je namijenjena starijim osnovnoškolcima, srednjškolcima, studentima, koji su imali  priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici.

Radionica je nastala kao plod neprekidnog dvadesetogodišnjeg rada s djecom i mladeži, te kao sljedeća razvojna stepenica „See&Feel“ formata radionica koje smo razvili i počeli izvoditi prije skoro deset godina; tada u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom u Osijeku.

Za početak su sa polaznicima obrađene teme samih osnova animacije, kroz vođeni pregled i analizu radova gdje su predstavljeni različiti pristupi i mediji korišteni za stop-trik animaciju. Nakon što su polaznici osmislili ideje za svoje kratke animirane filmove pristupili smo analizi njihovih izvedivosti. Tada su polaznici krenuli u izvedbu svojih ideja. Polaznike su kroz radionicu vodili dugogodišnji klupski autori i voditelji mnogih radionica, Aleksandar Muharemović i Nataša Dorić.
Radionica stop-trik animacije je održana tijekom lipnja u prostorima Video kluba „Mursa“.  Radovi polaznika biti će prikazani 06.07.2019. u popratnom programu 17. Gastro film festivala (Dom tehnike, Trg Jurja Križanića 1) a nakon toga će biti dostupni na Youtube kanalu Video kluba Mursa.

Više informacija o projekciji radioničkih filmova kao i Gatro film festivalu uskoro možete pronaći na Facebook stranici Video kluba "Mursa" (https://www.facebook.com/kkmursa/).
Radionica je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Video klub „Mursa“ neprekidno djeluje već preko 45 godina, dok Sekcija animiranog filma pri Video klubu „Mursa“ aktivno djeluje bez prestanka već  12 godina. Djelatnost sekcije je pretežno usmjerena na edukaciju djece i mladih na polju animacije, te im na taj način omogućuje da se izraze kroz formu animiranog  filma.

Poziv 17. Gastro film fest u Osijeku

Poštovani predstavnici medija, velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 17. Gastro film festival, koji se održava 6. srpnja 2019. u Domu tehnike, Trg Jurja Križanića 1(Tvrđa)... »više

Objavljena selekcija Festivala i Revija Hrvatskog filmskog saveza

Na Pozdravu ljetu, u subotu 6. srpnja objavljene su selekcije za Four River Film Festival, Filmsku reviju mladeži i za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece uz premijerno prikazivanje radova s ovogodišnjih obrazovnih radionica »više

Digitaliziran i restauriran film Ivana Martinca

Kuća na pijesku

Projekt digitalizacije i restauracije prvog i jedinog dugometražnog igranog filma Ivana Martinca Kuća na pijesku, kojeg je po vlastitom scenariju snimio, montirao i režirao 1985. godine te koji se smatra neponovljivim primjerom modernizma i ranog europskog umjetničkog filma... »više

Ljetne Frooom-ove radionice

Od Zagreba, Sinja, Preloga, Koprivnice… do Rijeke

Frooom-ove ljetne radionice filmskog, medijskog, informatičkog i računalnog opismenjavnja održavaju se u Zagrebu, od 1. do 5. te od 8. do 12. srpnja i od 26. do 30. kolovoze i 2. do 6. rujna, a u dva termina kasnog ljeta, 26. do 30 kolovoza bit će održane i u Sinju... »više