Novosti

Facebook HFS
12.06.2019.
Kinoklubaši u rekordnom broju na Danima hrvatskog filma

U program je uvršteno čak 12 filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb. Povodom toga KKZ organizira piknik i druženje s autorima u subotu u 18 h u Parku Stara Trešnjevka.

Najviše filmova prikazat će se u kategoriji eksperimentalnog filma, njih šest. To su Catamine Sunčice Ane Veldić, Dogs, moon river and baudelaire Marije Kovačine, Traženje riječi Tene Trstenjak i Dražena Žerjava, Space is not enough Vedrana Šuvara te dva filma Anite Čeko Blizina i Jabuka, tri dvopeka, jogurt.

U igrana kategorija donosi dva filma Ljuske Marije Georgiev i Lovebox Ivana Turkovića Krnjaka. Vrijedi spomenuti da je Lovebox europsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Braunschweigu,  a svjetsku na Festival Curta Cinema u Rio de Janeiru.

U animiranoj konkurenciji imat ćemo priliku opet pogledati Dokument Parakozmik legende KKZ-a Vladislava Kneževića. Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem festivalu 25 FPS.

U nenatjecateljskom programu Izvan okvira uvršteni su filmovi moći ćemo pogledati film Chop Chop Morane Franov. U taj program spadaju filmovi nestandardne estetike, tj. filmovi osebujnijeg pulsa i poetike što svoje namisli publici prenose uz dozu stilsko-sadržajne drskosti koja izlazi iz okvira trenutačno vladajućih trendova i standarda.

Kinoklubaški prilog DHF-u zaključuje Dalija Dozet s dva namjenska filma, najavnim špicama za 50. reviju filmskog stvaralaštva i za proslavu 90. godina KKZ-a. Ti radovi mogu se pogledati ovdje.

Ponosni smo što su rad koji ulažemo u razvoj autora i potpora koju dajemo njihovom radu dali rezultate koji će biti prezentirani cijeloj hrvatskoj filmskoj zajednici i široj javnosti. Posebno nas veseli što je nekoliko filmova, kao što su radovi autorica Anite Čeko, Marije Georgiev i Morane Franov, nastalo ili su započeti na našem programu naprednih radionica. Ovaj uspjeh proslavit ćemo piknikom u Parku Stara Trešnjevka u subotu u 18 h na koji ste svi pozvani.

 

 

 

POZIV NA BESPLATNU „See/Touch/Try“ RADIONICU VIDEO KLUBA „MURSA“

Pozivamo učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente da nam se pridruže na našoj „See/Touch/Try“ radionici stop-trik animacije, gdje će imati priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici... »više

'OTPOR, STOKO!' - POLITIČKI FILMOVI IZ POVIJESTI OBERHAUSENA NA KRATKOM UTORKU

Posljednji Kratki utorak prije ljetne stanke održat će se 11. lipnja u 21 sat, u kinu Tuškanac u Zagrebu, a na njemu ćemo gledati izbor nagrađivanih političkih filmova koji su prikazivani na filmskom festivalu u Oberhausenu u zadnjih šezdesetak godina... »više

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „FILMSKA LUTKA“ M. AJANOVIĆA NA ANIMAFESTU

Medijateka Francuskog instituta, Trg Petra Preradovića 5. lipnja 2019, 18 sati »više

27. hrvatski festival jednominutnog filma

Iranski Grand Prix

Žiri ovogodišnjeg, 27. hrvatskog festivala jednominutnog filma koji je održan od 29. svibnja do 2. lipnja 2019. u Požegi, u organizaciji GFR film-video iz Požege i Hrvatskog filmskog saveza, radio je u sastavu Stanimir Trifonov, filmski i televizijski redatelj i producent iz Bugarske... »više