Novosti

Facebook HFS
13.03.2019.
POZIV NA RADIONICU
Prijave za besplatne radionice otvorene su do petka, 15. ožujka u 12:00 sati.

U petak 15. ožujka počinje novi ciklus radionica u Klubu Pulske filmske tvornice!

Pod mentorstvom iskusne autorice i animatorice Lee Vidaković pulski osnovnoškolci i srednjoškolci imati će priliku napraviti svoje prve, animirane filmove.

Radionica "Svijet pod povećalom" djeci ima za cilj približiti razlike između ovog našeg vidljivog i opipljivog svijeta i onog nevidljivog, "skrivenog" i apstraktnog koji je vidljiv samo pod "povećalom". Taj svijet može biti unutrašnji svijet polaznika, potpuno izmišljeni svijet; svijet mašte, ludi svijet u kojem je sve moguće.

Djeca od 5.-8. razreda osnovne škole učiti će o osnovama lutka animacije i osnovama izrade autorskog filma kroz stvaranje iluzije pokreta. Mentorica naglasak stavlja na slobodu izraza i imaginacije koju će oživljavati plastelinom, cut-out animacijom od papira, objektima te pikselacijom.

Na radionici "Životinje u nama" stariji polaznici okušat će se u izradi i animaciji spiritualne životinje. Radionica animacije pružit će polaznicima praktično usmjeravanje i iskustvo u izradi i animiranju lutaka. Polaznici će imati priliku da razrade svoje ideje počevši od prvobitnog koncepta, dizajna likova, izrade lutaka i setova, storyboarda, osnova stop animacije, pa sve do završnog djela i postprodukcije koji uključuje montažu i dizajn zvuka. Rezultat radionice bit će autorski animirani filmovi u kojima polaznici oživljavaju stvorenja koja nose u sebi.

Radionica će se održavati kontinuirano kroz ožujak i travanj i to:
- utorkom i četvrtkom od 17:00 do 19:30 sati za osnovnoškolce
- subotom od 11:00 do 16:00 sati za srednjoškolce.

PRIJAVE ZA ZAINTERESIRANE POLAZNIKE:
- Zainteresirani učenici OSNOVNIH ŠKOLA, odnosno njihovi roditelji djecu prijavljuju putem maila na: pulskafilmskatvornica@gmail.com s naznakom u predmetu poruke "Prijava za radionicu animacije" ili slanjem sms poruke s imenom i prezimenom polaznika na +385 981890060.

- Zainteresirani učenici SREDNJIH ŠKOLA prijavljuju se ispunjavanjem prijavnice na idućem linku:
https://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/animacija/

Lea Vidaković rođena je 1983. u Subotici. Studirala je na odsjeku grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na Volda Sveučilištu u Norveškoj. Magistrirala je audiovizualne umjetnosti na Royal Academy of Arts (KASK) u Belgiji a trenutno piše doktorat na Nanyang Technological University u Singapuru. Autorica je nekoliko animiranih filmova u tehnici lutka animacije s kojima je sudjelovala na nizu domaćih i međunarodnih filmskih festivala.

http://leavidakovic.com/

Radionice su financijski podržali Zaklada Kultura Nova i Grad Pula.

Jaques Tati: Mon Oncle / Moj ujak

Ovog četvrtka, 14. ožujka u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice gledat ćemo komediju kultnog francuskog komičara Jaquesa Tatija o njegovoj pacifističkoj viziji suprotstavljenih svjetova u filmu Moj ujak... »više

Novinarstvo na filmu u kinu Tuškanac

Kino Tuškanac, 14. – 21. ožujka 2019.
Od četvrtka, 14. do četvrtka, 21. ožujka u kinu Tuškanac prikazuje se izbor od čak 14 naslova nastalih u razdoblju 1931-2015. koji na različite načine tematiziraju „novinarstvo na filmu“... »više

Od marginalizacije do senzacije

Djeca medija

Matica hrvatska objavila je koncem 2011. godine, u suradnji i uz potporu Ureda pravobraniteljice za djecu, knjigu Djeca medija koju su uredili Lana Ciboci, Igor Kanižaj i Danijel Labaš, s glavnom urednicom Romanom Horvat te izvršnom urednicom Vesnom Zednik... »više

Nagrada Faust Vrančić za životno djelo

Branko Hrpka

Na svečanosti održanoj 12. ožujka 2019. u Hrvatskom saboru uručeno je jedanaest nagrada Faust Vrančić, koje se već dvadeset i šest godina, kao najveće državno priznanje u toj oblasti, dodjeljuju istaknutim pojedincima i udrugama za izuzetne rezultate na području tehničkih znanosti... »više