Novosti

Facebook HFS
27.02.2019.
Metakino PFT-a u INK - GKP

Ovog utorka, 26.veljače u 19 sati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u maloj dvorani (ex Kinoteka INK) počinje trodnevno Metakino Pulske filmske tvornice.

Metakino je novi projekt Pulske filmske tvornice koji želi kinoprikazivanjem spajati različite publike specifičnim fimskim programom na specifičnim mjestima u gradu Puli.


Kino Otok

Ulaz na projekcije je slobodan!

Prvo ostvarenje višemjesečnog Metakina u maloj dvorani INK posvećeno je upravo filmovima koji govore o moći kinoprikazivanja i utjecaju kina na društvo i publiku.


Okupirani bioskop

Tako će se u utorak, 26. veljače u 19 sati prikazati dva dokumentarna filma. 'Kino Otok' Ivana Ramljaka govori o izgubljenim kinima na malim hrvatskim otocima, a u 'Okupiranom bioskopu' Senke Domanović pratimo mlade aktiviste koji zauzimaju privatno kino u Beogradu.

U srijedu, 27. veljače u 19 sati u Metakinu PFT-a prikazuje se film Wima Wendersa 'U toku vremena' koji prati popravljača kino projektora koji putuje od jednog ostarjeloga kina do drugog divljinom duž granice Istočne i Zapadne Njemačke.


U toku vremena

Metatakino završavamo u četvrtak, 28. veljače u 19 sati romantičnom komedijom Woddy Allena koja se odvija za vrijeme velike gospodarske krize. U prepoznatljivom stilu redatalja unutar kompleksnih, dubokih i komičnih odnosa protagonista u filmu 'Purpurna ruža Kaira' gledamo redateljev pogled o utjecaju filma na psihu.


Purpurna ruža Kaira

Partner programa je Hrvatski filmski savez i Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula, a program financijski podupire Hrvatski audiovizualni centar.

METAKINO PULSKE FILMSKE TVORNICE - program

Otvorene prijave za Star Film Fest 2019

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, doživit će svoje šesto izdanje! Festival će se održati od 29. do 31. kolovoza 2019. godine u Sisku... »više

Velika retrospektiva Elija Kazana u kinu Tuškanac

Portreti: Kritička analiza američkog društva Elija Kazana

Kino Tuškanac, 27. veljače – 04. ožujka 2019.
Od srijede, 27. veljače do ponedjeljka, 04. ožujka kino Tuškanac donosi retrospektivu američkog redatelja Elija Kazana pod nazivom Portreti: Kritička analiza američkog društva Elija Kazana... »više

Jedan od najznačajnijih suvremenih njemačkih filmaša u kinu Tuškanac

Portreti: Urbane pustare Christana Petzolda

Kino Tuškanac, 21. – 24. veljače 2019.
Od četvrtka, 21. veljače do nedjelje, 24. veljače na rasporedu je retrospektiva njemačkog redatelja i scenarista Christiana Petzolda, jednog od trojice ključnih predstavnika prve generacije tzv. Berlinske škole... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Goran Šporčić, prof,

Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje u Kutini djeluje gotovo od samog početka postojanja škole, unatrag više od četrdeset godina, dok su je vodili Stjepan Tkalec, pa Josip Rehtaček i Branka Kranjčević. Nekad je voditelj bio i profesor povijesti Ivica Petrović, današnji ravnatelj... »više