Novosti

Facebook HFS
19.09.2018.
RADIONICA ISTRAŽIVAČKOG NOVINARSTVA I DOKU FILMA

Hrcin organizira od 22.10. do 19.11.2018 radionicu istraživačkog novinarstva i doku filma.

Radionica će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 19-20.30h na lokaciji Zvonimirova 21, Zagreb (prizemlje, stakleni izlog).

Radionica je namijenjena studentima i novinarima koji grizu na istraživačko novinarstvo. Na radionicu se prima do osmero polaznika.

Voditelji radionice su: Saša Paparella, Hrvoje Appelt i Dario Juričan.

Radionica je praktičnog tipa, uključuje puno zadataka i pripremu za rad na doku filmu istraživačkog karaktera. Radionica spaja najbolje od novinskog istraživačkog rada i doku filma.

Radionica je besplatna, ali da bi bili primljeni morate se malo potruditi i napisati esej ili članak na jednu od zadanih tema:

1. Tipični zagrebački političar bandićeve ere je poligamni pastuh: mit ili stvarnost?
2. Uspjeti je lako, pitaj me kako – Ana Stojić Deban: od kuhačice kave do predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga
3. Je li autorica koncepta Trga žrtava fašizma Loredana Stunić najsjajnija zvijezda zagrebačke arhitekture?
4. Gradski radovi: dogovorna ekonomija?
5. Zagrebački holding: odlagalište potrošenih političara, novinara i rođaka?

Esej/članak mora biti minimalno dvije kartice. Cijenit će se ekstra trud uložen u rad koji nije samo baziran na postojećim člancima na netu.

Rad s kontakt i kratkim biografskim podacima poslati do 15.10.2018. na info@hrcin.hr s naznakom: PRIJAVA ZA RADIONICU. Sve poslati u jednom word ili pdf dokumentu. Odabrani polaznici bit će obaviješteni o primanju na radionicu do 19.10.2018.

Najboljeg polaznika/cu radionice očekuje nagrada u vidu plaćenog jednotjednog rada s ekipom filma GAZDA na novom projektu.

Radionicu podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatsko društvo filmskih redatelja.

Hrcin (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo slobodu medija) producent je serijala GAZDA i izdavač knjiga istraživačkog novinarstva koje komplementarno prate filmove. Do sada su napravljena dva dugometražna doku filma: Gazda (Agrokor) i Gazda: Početak (Kutle) i izdane su dvije istoimene knjige. Tema trećeg filma u nastanku je Zagreb.

INDIJSKI AVANGARDNI DOKUMENTARCI NA KRATKOM UTORKU

Novu sezonu Kratkog utorka u kinu Tuškanac u Zagrebu otvorit ćemo 18. rujna, s dva programa rijetko (u našim krajevima zapravo nikad) prikazivanih indijskih dokumentaraca. U 19h sati vidjet ćemo selekciju kratkih filmova S.N.S Sastrya, Pramoda Patija i S. Sukhdeva... »više

PROGLAŠENI POBJEDNICI 23. FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 11. FOUR RIVER FILM FESTIVALA

Nakon pet dana žutog ludila, 15. rujna u prostorijama slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima Filmske Revije Mladeži i Four River Film Festivala... »više

23. filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festival

Sve se skupi u Kupi

Nagrade i priznanja 23. filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala svečano su dodijeljene u subotu, zadnjeg dana Revije i Festivala, u Aquatika slatkovodnom akvariju Karlovac... »više

23. filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festival

Dobra

Ponornica izvire dvostrano, kod Bukova vrha i kod Skrada, a ukupne je duljine 107,9 kilometra te ima tri dijela toka pa se od izvora do Đulinog ponora u Ogulinu zove Gornja ili Ogulinska Dobra, nakon poniranja prolazi podzemljem kroz najveći spiljski sustav u Hrvatskoj... »više