Novosti

Facebook HFS
24.11.2017.
Kino Tuškanac, prosinac 2017.
Izraelske ljubavne priče

Prosinac u našem i vašem kinu počinje bogatim ciklusom novog izraelskog filma. Otvara ga melankolična melodrama Ophira Raula Graziera Slastičar koja je s uspjehom je prikazana u Karlovym Varyma. Izvrsni mali film Matana Yaira Skele prikazan je u kanskoj off selekciji ACID. I ostalih jedanaest filmova iznimne su kvalitete, u njima dominiraju velike ljubavne priče u čijem su fokusu ultraortodoksni judaizam, kao u filmovima Između svjetova i Ženski balkon ili je ljubavna priča u povijesnom okviru poput filmova Tišina ili Izraelska ljubavna priča koja se događa u vrijeme britanske kolonizacije Palestine. Tu je i elegična Žudnja, film koji se bavi skrivenim aspektima očinstva, a Tiho srce oslikava različite svjetove i svjetonazore kroz lik mlade pijanistice Naomi. Povijesnim temama bavi se i dokumentarac Yonatana Nira Osnovna karika: Priča o Wilfredu Israelu portretirajući berlinskoga filantropa koji je odigrao jednu od ključnih uloga u Kindertransportu i pomaganju židovskim izbjeglicama. Istim povijesnim temama bavi se Svjedočanstvo kroz još jedan lik ortodoksnoga Židova - povjesničara zaposlenog u jeruzalemskom centru za istraživanje nacističkih zločina koji istražujući povijest nacističkih zločina otkriva i činjenice iz vlastite prošlosti. Taj isti sukob javnog i intimnog istražuje i Prošli život. Luka povratka vodi u izraelsku neoliberalnu svakodnevnicu u koju se vraća bivši pomorac da bi 'očistio' luku i raskrčio teren za njenu privatizaciju.


Slastičar


Skele


Izraelska ljubavna priča

Ciklus suvremenog argentinskog filma nudi tri zanimljiva i intrigantna naslova: psihološku dramu s elementima trilera Koblic sa sjajnim Ricardom Darínom, humornu sportsku dramu Papiri na vjetru te humornu egzistencijalnu dramu Izložbeni salon.


Koblic

Kinotečni program posvećen je glumačkoj legendi Kirku Douglasu i prikazat će šest slavnih filmova od njegova debitantskog uspjeha u Šampionu preko Staklene menažerije, Detektivske priče, slavnog vestern klasika Obračun kod O.K. korala do spektakularnoga Spartaka i odlične kriminalističke drame Grad bez milosti. Vikend filmskoga arhiva donosi nekoliko hrvatskih kinotečnih naslova posvećenih sjećanju na velikog hrvatskog glumca Relju Bašića: Berkovićevi Rondo i Ljubavna pisma s predumišljajem, u Puli nagrađivani Kužiš stari moj, potom Milioni na otoku, film kojim se, ulogom negativca Žutog, Relja Bašić proslavio. Naravno, u programu je i nezaobilazni Tko pjeva zlo ne misli s gospon Fulirom.


Detektivske priče


Grad bez milosti


Tko pjeva zlo ne misli

Distributerski ciklus donosi nekoliko recentnih, nagrađivanih uspješnica poput Čovjeka zvana Ove, mađarskog kandidata za Oscara Tijelo i duša, u Cannesu nagrađivanog Ubojstva svetog jelena te biografskog filma Odisej o velikom istraživaču podmorja Jacquese Cousteau. Zbog velike gledanosti ponavlja se korejska drama Sluškinja. A svi koji su propustili zanimljive dokumentarce Trst, Jugoslavija te Moj je svijet naopačke mogu ih odgledati po tuškanačkim pristupačnim cijenama.


Čovjek zvan Ove


Tijelo i duša


Odisej


Moj je svijet naopačke

Kratki će utorak obilježiti 100 godina Oktobarske revolucije Dovženkovom Zemljom uz glazbenu pratnju pijanističkog LP Dua.

Najmlađi će se u subotnjim jutrima družiti s Neparožderima, a 23. prosinca iznenadit će ih jedan od slavnih naslova Walta Disneya.


Neparožderi

Filmofili će u Filmskome klubu do kraja ove godine vidjeti tri zanimljiva ostvarenja iz šezdesetih, dva strana (Kremator i Kad žena silazi stepenicama) i jedan hrvatski naslov (Pravo stanje stvari).


Kad žena silazi stepenicama

Kao i prijašnjih pet godina i ove svi oni koji vole film u kinu Tuškanac mogu provesti zadnji dan u ovoj godini uživajući u silverstarskom dočeku kao na filmu uz sjajne filmove Howarda Hawksa i Woodyja Allena.


Majmunska posla


Vrtuljak života

Više o programu na www.kinotuskanac.hr i na FB stranicama kina

Filmski programi u kinu Tuškanac, Tuškanac 1 od 27. studenog do 31. prosinca 2017.

If it is such a hair extensions with a wig, the bangs hairstyle, and the long straight hair wigs hairstyle that matches the back is more delicate and beautiful, and the hair extensions uk bangs can also shape the charm of the human hair extensions uk princess.

DOČEK NOVE GODINE: Kino Tuškanac, Zagreb
Nedjelja 31. 12. 2017./ ponedjeljak 1. 1. 2018.

SILVESTROVO KAO NA FILMU

Dočekajte Novu u tuškanačkom kinu udruštvu Caryja Granta, Marilyn Monroe, Ginger Rogers, Kate Winslet, Jimija Belushija, Justin Timberlakea i Juno Temple u neodoljivim filmovima Howarda Hawksa i Woodyja Allena... »više

Kino Tuškanac od 22. do 25. studenoga 2017.

Dani norveškoga filma

U četiri večeri tuškanačka će publika vidjeti bogat izbor aktualnih programa dugometražnih i kratkometražnih filmova suvremene norveške kinematografije. Ciklus otvara dugometražni igrani Kraljev izbor, redatelj Erik Poppe, film koji je norveški kandidat u prednominacijama za Oscara... »više

Kino Tuškanac
Večeras u kinu

Poljske filmske večeri: Obećana zemlja

Obećana zemlja, film velikog poljskog redatelja Andrzeja Wajde, ekranizacija je naturalističkoga romana rijeke nobelovca Władysława Reymonta (1867-1925) o krvavoj pozadini industrijalizacije... »više

Kino Tuškanac od 20. do 25. studenog 2017.

Veliki klasični naslovi i suvremene uspješnice sa sjevera Europe

Vremenski kratak ali brojem naslova bogati ciklus norveškog filma donosi najnovije dugometražne i kratkometražne filmove ove bogate kinematografije, a otvara ga ovogodišnji norveški kandidat za Oscara Kraljev izbor... »više