Novosti

Facebook HFS
27.09.2017.
12. DOKUart festival
Veliki i mali

Svečanim otvaranjem i projekcijom cjelovečernjeg, 115 minuta dugog filma Djeca gospođice Kiet nizozemskih autora Petre Lataster-Czisch i Petera Latastera ovogodišnji, dvanaesti DOKUart počinje u subotu, 30. rujna i traje sve do 6. listopada, u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar.

Nastavlja se projekcijama 101 minutu dugog Biti učitelj njemačkog scenariste i redatelja Jakoba Schmidta, filmom Gori more, talijansko-francuskom koprodukcijom snimatelja, scenarista i redatelja Gianfranca Rosija dugom 108 minuta, a u utorak je na programu koprodukcija Rusije, Njemačke, Češke, Latvije i Sjeverne Koreje Ispod sunca, 106 minuta dugi rad scenarista i redatelja Vitalija Manskog.

U srijedu će biti prikazana 87 minuta duga Korida, prošlogodišnji rad Siniše Vidovića nastao u produkciji Austrije, u četvrtak 100 minuta dugi Scream for me Sarajevo montažera i redatelja Tarika Hodžića iz Bosne i Hercegovine, a program dvanaestog DOKUarta završit će projekcijom 51 minutu dugog filma Vijesti iz Laayouna snimatelja, scenarista i redatelja Đure Gavrana iz Hrvatske.

U subotu, 7. listopada DOKUart je na jednom od tradicionalnih gostovanja, ovoga puta u Velikom Grđevcu gdje će u Domu kulture Mato Lovrak biti prikazan film Korida Siniše Vidovića, a u ponedjeljak, 16. listopada će u kinu Tuškanac biti projekcija filma Djeca gospođice Kiet Petre Lataster-Czisch i Petera Latastera.

Istodobno se održava i Mali DOKUart na kojeg je ove godine prijavljeno pedesetak filmova, a među njima su Posljednji šibenski urar Filmske grupe OŠ Jurja Šižgorića, Šibenik, Čitanje ne poznaje granice, Veliki odmor i Nazdravlje! Medijske skupine PŠ Topolovac, Na gruntu i Grad u gradu Filmske družine OŠ Ivanovec, Velika krava i Kombinacije, Filmska grupa OŠ Sveti Petar Orehovec, Pjevam i pletem i Igra u nama, Filmska skupina OŠ Katarine Zrinske, Mečenčani, Nakon 15, Medijska grupa OŠ dr. Ivana Novaka, Macinec, Djeca svijeta, Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje, Kutina, Da bismo srcem gledati znali i Dvije priče, Filmska skupina OŠ Strahoninec, pa najviše prijavljenih, čak pet, Najljepše je gdje je srce, Kadica na kraju grada, Ti ćeš meni reć', Ništa bez Jagice i Devojčice turumčice, FD ZAG, Zagreb, Pričalice, Pozabljeni i Ritam nas veže, Medijska grupa OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica, ponovo pet prijavljenih, Lino višebojac, Christmas spirit, Priča o Leu, Ljubi bližnjega svoga i X. koma FF, Medijska skupina BAPATULJAK, OŠ J. Kozarca, Slatina, Loreta i Nora, Filmska družina Z(k)adar, OŠ Stanovi, Zadar, Srcem do medaljice cesarice i Glazba i poezija, OŠ Dobriše Cesarića, Požega, Kak se oblače virovske bake i Zovem se Iva i idem u sedmi b., Medijska grupa OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje, Na izvoru života i Moji učenici, moj život, Video družina OŠ Rudeš, To nije rješenje, OŠ Rovišće, Zašto-zato, Udruga Manda film i riječ, OŠ Bartola Kašića, Zagreb, To je moja mama, Baka Manda i Ramadan, Videodružina BezVizije, OŠ Vladimira Nazora, Slavonski Brod, Uhvati ritam i Bez konkurencije, Filmska grupa Filmski vitezovi, OŠ Grigora Viteza, Zagreb, Bioraznolikost Međimurja, Zljevača od kopriva i Škola nekada i danas, Filmska grupa OŠ Gornji Mihaljevec te Svijet u ratu, Rijeka, grad žive i nežive prirode, Film o (ne)urednosti i Jedan dan Janka Polića Kamova, Bacači sjenki, Zagreb.

Nagrade najboljima bit će dodijeljene nakon završene projekcije u petak, 6. listopada u 12 sati, u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com

Festival nijemog filma

Jedanaesti Pssst!

Do 15. listopada traje rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu jedanaestog Pssst! festivala nijemog filma koji će se u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka održati od 9. do 11. studenoga u Zagrebu... »više

Kino Tuškanac od 27. do 30. rujna 2017.

Ciklusi sjećanja: 10 godina od smrti Ante Peterlića i Zorana Tadića

Dvama ciklusima u suradnji s Hrvatskim filmskim arhivom, a o desetoj obljetnici njihove smrti, kino Tuškanac sjetit će se filmologa i redatelja Ante Peterlića te redatelja Zorana Tadića... »više

Retrospektivna izložba u MMSU

Tomislav Gotovac u Rijeci

Prvom retrospektivnom izložbom naslovljenom Tomislav Gotovac: Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte čije su kustosice Ksenija Orelj i Nataša Šuković, a priređena je u suradnji s Institutom Tomislava Gotovca... »više

240 SEKUNDI HRVATSKOG FILMA
REVIJA FILMA KRATKE FORME HRVATSKE

(dvije konkurencije do 60 sek. i do 240 sek.)
Zadovoljstvo nam je najaviti natjecanje filmova kratke forme (do 4 minute), koje će se održati u Zagrebu, 01. prosinca 2017... »više