english
produkcija
o nama
produkcija
distribucija
nakladništvo
festivali
medijska škola
izvještaji
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

PRVI FILMSKI FESTIVAL O PRAVIMA DJECE

U sklopu obilježavanja 20-tog rođendana Konvencije o pravima djeteta Ured UNICEF-a za Hrvatsku organizira prvi Filmski festival o pravima djece u zagrebačkom kinu Europa, od 20. do 22. studenoga 2009.

Prvi Filmski festival o pravima djece organizira Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i kinom Europa, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Filmski festival o pravima djece u tri dana trajanja prikazat će niz snažnih i najvećim dijelom nagrađivanih dokumentarnih filmova o djeci iz cijeloga svijeta. Jedinstveni izbor od dvadesetak dokumentaraca (od kojih je veliki broj hrvatskih premijera!) predstavit će gledateljima priče i glasove djece i mladih te dati dio odgovora na pitanje - u kojoj je mjeri svijet uspio ili nije u osiguravanju temeljnih prava djece. Festival će također dio programa posvetiti pravima djece na izražavanje i stvaralaštvo, odnosno prikazat će najbolja ostvarenja zadnjih godina iz filmskog stvaralaštva djece i mladih u Hrvatskoj.

Odabir filmova koji će biti prikazani na ovogodišnjem Festivalu pojasnila je umjetnička direktorica Festivala Tatjana Aćimović: „Prvi kriterij odabira filmova je njihova tematika, točnije angažman autora u osvještavanju zemalja i kultura kroz ukazivanja na poteškoće ali i lijepe primjere nastojanja u provođenju prava djece, naročito tamo gdje je to iznimno teško. Drugi, ali ne manje važan kriterij, odabira filmova bio je njihova umjetnička kvaliteta i doprinos razvoju filmske umjetnosti. Stoga je, grupa selektora sačinjena od predstavnika dva područja - brige za djecu i filmske umjetnosti - zajednički odabrala filmove koje ćemo vidjeti na ovom jedinstvenom filmskom festivalu.“.

Ovim festivalom Hrvatska se priključuje brojnim zemljama diljem svijeta koje ove godine pokreću slične festivale s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemima u ostvarivanju prava djece širom svijeta. Unatoč tome što je Konvencija o pravima djeteta postavila standarde skrbi za djecu za cijeli svijet i činjenici da je u poboljšanju života djece ostvaren napredak, još uvijek veliki broj djece trpi nasilje i zlostavljanje, živi u velikome siromaštvu i ne dobiva priliku ostvariti svoje potencijale. Hrvatska nije iznimka u tome!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O festivalu
Program festivala
Hrvatski filmski umjetnici na festivalu o pravima djece
Članak 29.
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta