english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Senzorne projekcije nastavljaju se u kinu Kinoteka!

Nova senzorna projekcija u Zagrebu očekuje nas u kinu Kinoteka gdje gledamo novi film Patke selice. Osim u Zagrebu, senzorna projekcija odvijat će se i u Samoboru uz film Bambi.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr. sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti.

Pod krilaticom “Kino dostupno svima” senzorne projekcije omogućuju djeci sa senzornim teškoćama iskustvo gledanja filma u kinu. Kina su često preglasno i pretamno okruženje koje negativno utječe na djecu s teškoćama zbog čega ovaj projekt pokušava prilagoditi uvjete gledanja filma svima. Filmovi su stišani na nižu razinu zvuka i filmovi se gledaju s blago upaljenim svjetlima.

Osim uvjeta za gledanje, iskustvo senzorne projekcije prilagođeno je i za druženje djece, dopušteno je šetati dvoranom, razgovarati i dijeliti grickalice. Time se potiče razumijevanje među djecom i tolerancija različitosti. Filmovi su pomno odabrani kako ne bi bili senzorno neprihvatljivi.

Projektom senzornih projekcija pokušava se osigurati toplo kinookruženje za svu djecu i omogućiti im da se osjećaju sigurno i osnaženo posjetiti kino i uživati u odličnim filmskim naslovima.

U ovom bloku senzornih projekcija, u utorak, 16. 4. 2024. u 10 sati gledamo film Patke selice u kinu Kinoteka u Zagrebu. 

Patke selice donose priču o pačjoj obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. I dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za anavanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljivim pričama. Nakon toga pak napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče o jedno o drugome (i sebi samima) više nego što su uopće mogli zamisliti.

Osim u Zagrebu, senzorna projekcija održat će se u subotu, 27. 4. 2024 u 11 sati u kinu Samobor. U Samoboru gledamo Bambi, Disneyev klasik iz 1942. godine.

Ulaz na projekcije je besplatan, a svoja mjesta možete rezervirati na senzorne@hfs.hr.

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.


pošalji link | verzija za printanje

Svečano je zatvoren jubilarni 15. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih uz proglašenje pobjednika 05.06.2024.
Na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival u Varaždin stigli gosti iz cijelog svijeta 05.06.2024.
Produljene prijave za nova izdanja Filmske revije mladeži, Four River Film Festivala te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotre hrvatskog školskog filma! 05.06.2024.
Jeffery Perkins i Fluxus u Klubu PFTa 29.05.2024.
Autor u gostima: Marko Bičanić 29.05.2024.
U Kino klubu Split započinje program javnih projekcija "U kvadrat" 29.05.2024.
Masterclass renomirane španjolske scenaristice, redateljice i snimateljice Pilar Palomero 29.05.2024.
Projekt „Mladi mladima – poticanje razvoja filmskih družina u novim sredinama“ – suradnja SKIG-a iz Gunje i osnovne škole u Drenovcima 29.05.2024.
KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Karlovcu i Zagrebu početkom lipnja - najava 29.05.2024.
ZBOGOM JANICI TOMIĆ (1980-2024) 22.05.2024.
11-20/5756
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta