english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Online događaj “KINO U PODNE” – suradnja osnovnih škola iz Gunje, Jakšića i Klinča Sela

Povodom obilježavanja 7. Dana medijske pismenosti, voditeljice filmskih družina dr. sc. Anita Tufekčić (OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja), Marija Jukić Rogač (OŠ “Mladost“ Jakšić) i Marija Brajković u suradnji sa Sanjom Šušnjara (OŠ Klinča Sela, Klinča Sela) organizirale su 19. travnja 2024. godine u 13:00 sati online događaj “KINO U PODNE” za svoje učenike, ljubitelje filma. Sveukupno je bilo prisutno 40 sudionika putem aplikacije Microsoft Teams. Svi sudionici su dobili pozivnicu na događaj gdje se nalazio link na Microsoft Teams.

Učenici su imali priliku premijerno pogledati film filmske družine iz OŠ „Mladost“ Jakšić pod nazivom „Lažni život“,  koji je baš nedavno prijavljen na Filmski natječaj „Priče s interneta: inspirirano stvarnim događajima“. Svi ponekad želimo biti netko drugi! Film „Lažni život“ inspiriran je stvarnim situacijama koje su se dogodile autoricama filma pri služenju društvenom mrežom Snapchat. Radnja filma je jednostavna. Dvije prijateljice u šetnji razgovaraju o negativnim iskustvima koje su imale stvarajući lažne profile i pretvarajući se da su starije.

Učenici su zatim pogledali humoristični igrani film OŠ Klinča Sela iz Klinča Sela „Prvak“ koji je nastao krajem prošle školske godine, kao dio projekta Sufinanciranje filmskih družina. Učenici su osmislili pravila ponašanja koja bi svi prvaši i oni koji će to tek postati trebali znati, i sve to prezentirali na jedan zabavan način.

I za kraj, pogledali su igrani film „San ili java“, novi film filmske družine “Mladi SKIG-ovci” iz OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja.  Film je nastao na radionici (za) igranog filma na 14. LJŠFG, u kojem je glavni lik učenik Ajsel koji se nalazi na nastavi i strašno mu je dosadno. U jednom trenutku on zaspi i sanja. U njegovom snu cijela škola spava. Zatim ga probudi udarac pernice i ponovno se nalazi u stvarnosti, a nije se riješio dosade dok mu se u mobitelu nalaze čudne fotografije sna.

Poslije svakog odgledanog filma učenici su davali pozitivne i negativne kritike na film.

Ovaj online događaj nastavak je višegodišnje suradnje, a ovo je bilo peto „KINO u PODNE“. Ove godine našem online događaju u organizaciji se priključila  nova škola, OŠ Klinča Sela, Klinča Sela što nas neizmjerno veseli. Planiramo ovu tradiciju nastaviti i kroz iduće godine, izjavile su voditeljice filmskih družina Anita, Marija te Marija i Sanja iz Klinča Sela.

I ove godine imali smo gosta iznenađenja, s nama je bio Marko Dugonjić, gunjanski redatelj koji je magistrirao je režiju igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. On je kratko iskomentirao sva tri snimljena filma i pustio učenicima film „Vremenska kapsula“, koji je nastao u sklopu projekta 365/7 u Kino klubu Sisak na kojem je Marko bio jedan od voditelja.

Tekst napisala: dr. sc. Anita Tufekčić, školska knjižničarka


pošalji link | verzija za printanje

Održane 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 17.07.2024.
SKIG-ovići triumfiraju: Dva filma na nacionalnim smotrama 17.07.2024.
14.RIJEČNO KINO U KARLOVCU I DUGOJ RESI 17.07.2024.
Objavljeni su rezultati selekcije za natjecateljski program 62. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. Smotre hrvatskog školskog filma 17.07.2024.
Hrvatski film miljenik publike 17.07.2024.
14. RIJEČNO KINO PROVODI VRUĆI VIKEND UZ KUPU 17.07.2024.
Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” 12.07.2024.
22. Gastro film fest u Osijeku – 13.07.2024. 10.07.2024.
14. RIJEČNO KINO NAKON OGULINA DVA DANA U OZLJU 10.07.2024.
Uskoro počinje filmsko ljeto u Fužinama! 10.07.2024.
1-10/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta