english
home
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
u organizaciji HFS
u suorganizaciji HFS
ostali festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
13. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEO STVARALAŠTVA MLADEŽI
KARLOVAC, 4. - 7. rujna 2008.
Prijave do 15.06.2008.
Otvaranje 04.09.2008.
Zatvaranje 07.09.2008.
Detaljnije http://www.hfs.hr/hfs/festival_461_home.asp

Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži godišnja je priredba na kojoj se prikazuju najnovija filmska i video ostvarenja mladih autora iz Republike Hrvatske i autora, hrvatskih državljana koji djeluju u inozemstvu. Revija će se održati od 4. do 7. rujna 2008. godine u Karlovcu. Od ove godine u sklopu 13. revije održat će se i međunarodna revija za mladež pod nazivom Four rivers film festival.

Priređivači: Hrvatski filmski savez, Zagreb
Kinoklub Karlovac, Karlovac

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske
Grad Karlovac

UVJETI SUDJELOVANJA:

 • Na Reviji mogu sudjelovati autori ne mlađi od 14 i ne stariji od 20 godina
 • Na Reviju se mogu prijaviti neprofesijska filmska i video ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljena na državnu reviju. Svaki autor ili udruga može prijaviti neograničen broj filmova i video ostvarenja. Preporučuje se da trajanje radova ne bude iznad 30 minuta.
 • Video radovi mogu biti poslani u formatima: VHS, SVHS, Hi8, DIG 8, Mini DV, DVCAM, i BETACAM (u SP-standardu) i DVD-R (isključivo u DVD-video formatu)
  Video radove poslane na CD-u ne primamo!

Video radovi se mogu slati:

a) svaki na zasebnoj vrpci ili DVD-u
- prije početka rada treba snimiti najmanje 10 sekundi crnog signala, a bilo bi iznimno korisno ako bi se prije zacrnjenja snimilo barem nekoliko sekundi kolor bara i test tona;

b) više radova na jednoj ili više vrpci ili DVD-u
- prije početka svakog rada treba snimiti 10 sekundi crnog signala;
- uz kasetu ili DVD mora biti priložen popis s redoslijedom naslova;
- po mogućnosti ostvariti kontinuirano snimanje – neprekinutim TC-om tj. da se svaki novi rad nastavlja na crnini prethodnog;

 • Radovi na filmskoj vrpci mogu biti poslani na S8 mm i S16 mm, a zvuk zapisan svjetlotonski, magnetotonski ili na audiokaseti. Svaki film mora biti u odvojenoj kutiji, a početak označen bijelim blankom dugim najmanje 1,5 metar. Ako je zvuk odvojen od filmske vrpce, početak mora biti označen, a na jednoj audio kaseti može biti zvučni zapis samo jednog filma.
 • Svaki autor treba čitko ispuniti prijavnicu, priložiti je uz ostvarenje i pravovremeno poslati organizatoru.
 • Radi popularizacije stvaralaštva mladeži iznimno je poželjno da družina, kinoklub (grupa) uz prijavnice i radove pošalje i radne fotografije sa snimanja, odnosno iz rada družine ili kluba (grupe).
 • Filmska i video ostvarenja bit će vraćena autoru, odnosno organizaciji, prema adresi naznačenoj na prijavnici, najkasnije 30 dana nakon završetka Revije o trošku organizatora.
 • Organizator zadržava pravo da se radi promicanja filmskog i video stvaralaštva koristi prijavljenim ostvarenjima za prikazivanje u javnim medijima i drugim oblicima javnog prikazivanja te presnimi ostvarenja za arhiv Hrvatskog filmskog saveza. Organizator će pažljivo rukovati filmovima i video ostvarenjima, ali ne snosi odgovornost za eventualnu štetu učinjenu pri slanju poštom. Radove snimljene na DVD-u ne vraćamo.
 • Selekcija filmova uvrštenih u program revije bit će objavljena 1. srpnja 2008. na web stranici Revije: www.revija-mladezi.com
 • Zaključni rok za slanje prijavnica i ostvarenja je 15. lipanj 2008. Radovi poslani nakon toga roka neće biti uvršteni u program Revije.
 • Ocjenjivački sud, koji imenuje Izvršni odbor Hrvatskog filmskog saveza na prijedlog organizatora, radit će prema načelima UNICA-e (Union Internationale du cinema) Prijavljena ostvarenja treba slati na adresu:

HRVATSKI FILMSKI SAVEZ
(za 13. reviju)
Tuškanac 1
10000 Zagreb


Prijavnica za 13. reviju


Pravila

48. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece
15. filmska revija mladeži
41. REVIJA HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA
47. REVIJA HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA DJECE
14. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEO STVARALAŠTVA MLADEŽI
KARLOVAC, 10. - 13. rujna 2009.
40. REVIJA HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA
46. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece
13. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEO STVARALAŠTVA MLADEŽI
KARLOVAC, 4. - 7. rujna 2008.
39. REVIJA HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA
45. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece
Čakovec, 27-30. rujna 2007.
1-10/18
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta