FILMSKI USKRS I VASKRS 2024 - najava

Kinoklub Karlovac već tradicionalno u travnju donosi zanimljive filmske sadržaje u Dom kulture Općine Vojnić. Tako je za nadolazeći vikend pripremljen dvodnevni program Filmski Uskrs i Vaskrs, koji uključuje filmske projekcije, edukativnu filmsku radionicu snimanja filma mobitelom te okrugli stol na temu “Djeca i film u malim sredinama”.

Prvi dan, u petak 12.04. u Domu kulture od 17:00 sati radionicu snimanja mobitelom vode student montaže Rudolf Ravbar i koordinatorica Kinokluba Karlovac Lucija Ćeškić. Prva projekcija donosi u petak od 19:30 sati akcijski triler “Argylle: Misteriozni špijun”, redatelja Matthew Vaughna, uz zvjezdanu glumačku ekipu Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sofia Boutella, Rob Delaney, Catherine O’Hara, Dua Lipa, John Cena, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston i dr.

Drugi dan, u subotu 13.04. od 10:30 sati u kino dvorani Doma kulture u Vojniću prikazujemo njemački igrani film “Škola čarobnih životinja 2”. Pratimo ponovo Idu i Bennyja I izazove s kojim se susreću. Film se kroz fantastičnu priču bavi temama koje zanimaju tinejdžere, kao što su prijateljstvo, pripadanje grupi, osobni stav, bullying. Radi se o adaptaciji istoimene knjige nagrađivane dječje autorice Margit Auer. Prikazuje se sinkroniziran na hrvatski jezik. Od 11:00 sati u Domu kulture organiziran je okrugli stol na temu “Djeca i film u malim sredinama”, na kojem sudjeluju obrazovni i filmski djelatnici, otvoren je za sve roditelje i zinteresiranu javnost.

Sva događanja programa Filmski Uskrs i Vaskrs odvijaju se u prostoru Doma kulture Vojnić i besplatna su za sve posjetitelje.

Program organizira Kinoklub Karlovac u suorganizaciji s Općinom Vojnić. Financijsku potporu pruža Hrvatski audiovizualni centar.

10.04.2024.