ZIMSKI FILMSKI PRAZNICI KINOKLUBA KARLOVAC

Članovi i suradnici Kinokluba Karlovac pripremili su filmski program tijekom ovogodišnjih zimskih praznika, u tjednu od 19. do 23.veljače, na više lokacija. Program je besplatan, a detaljnije informacije pronađite na društvenim mrežama Kinokluba Karlovac.

U ponedjeljak 19. veljače bit će organiziran odlazak u Zagreb na program Filmska NaSTAVa, koji tradicionalno organizira Hrvatski filmski savez. Namijenjen je srednjoškolcima, koji tijekom tjedna gledaju i analiziraju filmove, uz stručne suradnike HFS. Detaljnije o programu na www.filmskanastava.hfs.hr. Prijave za organizirani odlazak pošaljite nam na info@kinoklubkarlovac.hr, najkasnije do 16.02.2024. godine.

U utorak 20. veljače, u Društvenom centru Prostorija (ulica Mije Krešića 4, Karlovac) s početkom od 18:00 sati predavanje će održati Mladen Bošnjak, mladi developer iz Vrhovca, koji se bavi razvojem računalnih igara od rane mladosti. Već 3 godine je vlasnik tvrtke Misfit Village 3.0, čiji kreativni tim je uspješno razvio indie hit igru Go Home Annie. Predavao je i na Srednjoj školi Duga Resa, a gostuje kao predavač diljem Hrvatske. Tema o kojoj će pričati je "Videoigre i film" – o fenomenu gaminga, položaju videoigara u Hrvatskoj posebno unutar audiovizualnog sektora, te utjecaju koji ima na današnju filmsku umjetnost...

U srijedu 22. veljače, u Centru za mlade Grabrik (ulica Maksimilijana Vrhovca 13) s početkom od 18:00 sati u sklopu programa “Analiza filma” karlovački redatelj Saša Poštić predstavit će svoja dva filma “Rakete”  (2021.) i “Skummy” (2023.), oba uvrštena u natjecateljski program mnogobrojnih filmskih festivala. Nakon projekcija, Saša će podijelit svoje iskustvo “behind the scene” te približiti proces njihovog stvaranja. Saša Poštić dugi niz godina vodi filmske radionice u udruzi Blank, a bio je I voditelj radionice igranog filma na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić.

U četvrtak 23. veljače, u Društvenom centru Prostorija s početkom od 18:00 sati održat će se prvi u seriji filmskih kvizova koje organiziramo ove godine. Vašu ekipu od maksimalno 4 člana možete prijaviti i putem linka: https://forms.gle/xb4fSY4VHkTjojYo9 najkasnije do 22.veljače. Nema kotizacije za sudjelovanje, a pripremili smo naravno i simbolične nagrade...

Na kraju, u petak 24. veljače, u Centru za mlade Grabrik s početkom od 18:00 startamo s novim programom “Radionica izrade videospotova”, koji će voditi Pavle Kocanjer, mladi karlovački audiovizualni entuzijast i član Kinokluba Karlovac. Diplomirani je snimatelj na ADU, ali osim snimanja i fotografije bavi se režijom i glazbom. Već 10 godina gura glazbeno akustični projekt Park Sessions, u sklopu kojeg snima glazbenike iz raznih zemalja, na raznim lokacijama po cijeloj Hrvatskoj i šire. S nama je pripremio radionicu snimanja videospotova – prvo ćemo uvodno zajedno gledati i analizirati videospotove, a onda ih i u travnju snimati. Ukoliko ste zainteresirani, pridružite nam se najbolje od samog početka, već u petak.

Program se održava uz potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

ZIMSKI FILMSKI PRAZNICI 2024 - program

19.02. odlazak - Filmska NaSTAVa u Zagrebu
20.02. 18:00 Predavanje Videoigre i film (Mladen Bošnjak) // Društveni centar Prostorija
21.02. 18:00 Gledaonica filmova (Saša Poštić) // Centar za mlade Grabrik
22.02. 18:00 Filmski kviz // Društveni centar Prostorija
23.02. 18:00 Gledaonica video spotova (Pavle Kocanjer) // Centar za mlade Grabrik

14.02.2024.