Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija na FIFES Comedy film festival

Nagrada za „My AI bot u mojoj školi“ na 11. FIFES Comedy film festival – Luka.

Filmska družina Mladi SKIG-ovci  iz OŠ „Antun i Stjepan Radić“, Gunja osvojila je 2. mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija za kratku TV reportažu  „My AI bot u mojoj školi“ u otvorenoj kategoriji na 11. FIFES Comedy film festival u Luki.

Svečanoj dodjeli nagrada u Luki  članovi filmske družine nažalost nisu mogli prisustvovati.

Otvorenje festivala i projekcije održano je jučer, 27. listopada  u 11:30h, u 17:00h počelo je svečano proglašenje ovogodišnjih dobitnika, te nakon toga domjenak i druženje.

Film „My AI chat bot u mojoj školi“ je TV reportaža u kojoj su sudjelovali učenici 5., 6., i 7. razreda  OŠ „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje zajedno s učiteljima i stručnim suradnicima. Film donosi iskrene dječje odgovore o upotrebi Snapchata i AI bota u školi. Nekima je on odličan za pisanje domaće zadaće dok mu drugi, naravno, ne vjeruju. Učitelji i stručni suradnici nisu znali ni da postoji.  Njihovi komentari se isprepliću u moru različitih odgovora što je dodatni poticaj gledateljima da pogledaju ovu istraživačku TV reportažu, koja se može pogledati na poveznici: https://youtu.be/q1qJQ9tthz4

Kako sam prvi put imala ulogu novinarke osjećala sam se nervozno i zabrinuto. Pred snimanje sam uvijek imala tremu i onaj osjećaj kao da ću se zbuniti dok nešto govorim, no ipak je sve dobro prošlo. Bila sam i na montaži filma gdje sam naučila mnogo stvari. Bilo je veoma zabavno na snimanju, i iako je bilo ljudi starijih od mene, koji znaju nešto više o radu s kamerom i montažom, svi smo se dobro zabavili, izjavljuje učenica 6. razreda Ana Čagalj iz Gunje.

Vrlo sam zahvalna svima koji su mi pomogli u radu i podržali moju ideju o snimanju ovog filmu, a posebice našoj voditeljici filmske družine i knjižničarki dr. sc. Aniti Tufekčić, dodaje još Ana Čagalj.

Čestitke svim filmašima OŠ „Antun i Stjepan Radić“, Gunja!

31.10.2023.