ŠAF predstavljen u Portugalu

Od 3.-6. 11. u mjestu Pintal Novo kraj Lisabona, održano je 6. izdanje festivala Cao Amarelo, festivala alternativnog filma u organizaciji udruženja mladih Odisseia. Iako izdanjem kratak, festival je obuhvaćao velik izbor dokumentarnih i igranih filmova mlađih autora, a u projekcijama za djecu predstavljeno je i 16 filmova šafovaca iz proteklih 10 godina. Filmove je selektirala i pred dvjestotinjak djece predstavila Jasminka Bijelić Ljubić te producent festivala Daniel Fulgêncio Silva  i asistentica Joana Dias.

U sklopu aktivnosti nakon projekcija Jasminka je osmislila i provela dvije radionice: likovnu radionicu na temu ŠAF-ova loga letećeg dječaka kojeg su redizajnirala djeca iz osnovnih škola Pintal Nova te radionicu Funkymations za odrasle. U radionicama su pomagali i izvrsni volonteri festivala te odgajatelji i učitelji.

Redizajnirani crteži „Šafkija”, njih čak 150  predstavljeni su izložbom u holu kina i izazvali su izvrsne reakcije publike. Izložba će putovati te će prilikom ŠAF-ova rođendana u veljači biti predstavljena i čakovečkoj publici, a djeca ŠAF-a uzvratit će Portugalcima redizajnom njihova zaštitnog znaka, „Cao amarela” iliti „Žutog psa”

Osim glavnih programa, u prostorima vinarije ASL.Tomé.  postavljena je i izložba likovnih radova učenika Srednje škole iz Pintal Nove na temu festivala, a tamo su održane i projekcije,stand up nastupi te večer glazbe iz filmova.

Festival je, sve u svemu, zadovoljio sva očekivanja i predstavlja jedno od najboljih prezentacija ŠAF-ova stvaralaštva u proteklih nekoliko godina. Tome je, zasigurno, doprinio i entuzijazam i energija mladih ljudi u organizaciji Odisseia koji su ljubaznošću, stalnom dostupnošću i energijom ponajviše doprijeli tome da mali festival bude ne samo programom nego i svojom atmosferom – velik!

09.11.2022.