GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje

Nagrada GreenDCP 25 FPS festivala dodijeljena je kinoklubašici Josipi Henizelman za film Mjesta koja ne postoje

Film je prikazan u  programu Refleksi koji je godišnji izbor inovativne hrvatske filmske produk­cije. Selekcija promovira smione naslove čiji autori rade u vizualnoj umjetnosti i u drugim filmskim rodovima s nekonvencionalnim pristupom formi i naraciji. Udruga 25 FPS s partnerom GreenDCP najboljem filmu dodjeljuje Nagradu GreenDCP.

Autorica Josipa Henizelman povod nagrade izjavila je: “Prije svega se još jednom želim zahvaliti 25 FPS-u, žiriju na dodijeljenoj nagradi GREEN DCP za najbolji hrvatski film u programu i svima u publici koji su zajedno s nama gledali. Svaki puta iznova me iznenade ovakve stvari! Ovaj film je nastao kroz igru, intuitivno dala sam sebe i svoju energiju u njega, ne očekujući da mi se išta od toga vrati natrag, a je, s tim što gledate i prepoznajete ono što ja živim i radim. Mjesta koja ne postoje zaista su počela putovati i živjeti i još jedno ko kuća veliko hvala svima koji doprinosite tome.”


Mjesta koja ne postoje

Josipa Henizelman u filmu Mjesta koja ne postoje nastoji razlučiti pojam gledanja lišen onoga naučenoga i viđenoga u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Ovo je druga nagrada za film. Na Gledalištu Kinokluba dobio je nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film.

U programu 25 FPS festivala prikazana su  još četiri filma iz produkcije Kinokluba Zagreb. Null Cone Vladislava Kneževića u glavnoj konkurenciji, te Ispod Nevena Dužaneca, Sakupljači Mie Martinović i Mjesto susreta Antuna Baloga Također u programu Refleksi.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

28.09.2022.