Oni samo dolaze i odlaze osvojio žiri Tenerife Shortsa!

Dokumentarni film Borisa Poljaka Oni samo dolaze i odlaze proglašen je najboljim kratkometražnim filmom festivala Međunarodnog festivala kratkog filma Tenerife Shorts.

Žiri u sastavu Elena Moreno Martet, Macu Machin i Jukka-Pekka Laakso odlučio je jednoglasno dodijeliti glavnu nagradu Poljakovom filmu jer „njegov vizualni prijedlog, očigledno jednostavan, izaziva svijet u raspadanju koji nas poziva na dublje razmišljanje o našem trenutnom društvu".

Tenerife Shorts traži nove načine stvaranja kratkih filmova u svojoj raznolikosti te slavi inovativni film iz cijelog svijeta. Njegova je misija podržati međunarodne filmske talente i promovirati njihove radove.


Oni samo dolaze i odlaze

Međunarodni Short Film Festival Tenerife, je projekt čija je misija prikazati najrelevantnije međunarodne kratke filmove, izravno sa najvažnijih festivala i tržišta u svijetu. Tenerife Shorts pomno odabire filmove za konkurenciju na temelju kriterija kvalitete i originalnosti. Festival postiže  interakciju sudionika i javnosti s ciljem jačanja prisutnosti, promicanja pristupa i donošenja vidljivih djela koja čine program festivala.

Čestitamo cijeloj ekipi filma!

06.12.2017.