english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

NAGRAĐENI FILMOVI 7. FUSE FESTIVALA

U nedjelju 9. lipnja završilo je 7. izdanje međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog eksperimentalnog i hibridnog filma pod nazivom FUSE - Film Under Severe Experiment. Tijekom tri festivalska dana publika je osim u projekcijama filmova uvrštenih u natjecateljski program mogla uživati u raznovrsnom popratnom programu.

Ove godine na festival je pristiglo čak 518 filmova iz svih krajeva svijeta, a selekcijska komisija  u sastavu Vedran Šuvar, Eva Basta i Saša Poštić, odabrala je 35 filmova koji su  prikazani u natjecateljskom programu 7. FUSE festivala. O najboljim FUSE filmovima u 3 kategorije - FUSE_Grand Prix, Nagradu za najbolji vizualni doživljaj, Nagradu za najbolji zvučni doživljaj - ove godine odlučili su članovi stručnog žirija Mladen Ćapin, Lucija Strugar i Ivor Glavaš.

Nagradu za najbolji vizualni doživljaj dobio je film “Measuring time (15 meters)” autora Jorge Ramireza. Nagradu za najbolji zvučni doživljaj osvojio je Dominic Sambucco za film “Re.Azioni”. Ovogodišnji Grand Prix osvojio je ruski autor Sasha Kozma za film “Macula”.  U obrazloženju odluke stoji “Eksperimentalni je film “Macula” besprijekorno audio vizualno djelo, čvrste i jasne narativne strukture, ritma, ugođaja i autorske poruke. Posveta je to nepoznatim prostorimai nepoznatim ljudima koji su bili negdje i nekad, te koji svjesno ili podsvjesno žive u našim sjećanjima. Dugim statičnim kadrovima, naslonjenim na tradiciju ruske škole igranog filma, tonskim intervencijama, kao i montažnim postupkom “Macula” stvara poseban ugođaj gledanja i percepcije viđenog.”

Posebno priznanje članovi žirija dodijelili su filmovima “Coming Thro The Rye” A. Piriyapokanon i “Runaway From Irena” autorice Irene Antin.

Natjecateljski filmovi su dostupni na mrežnoj stranici festival, te je online glasovanjem  izabran dobitnik Nagrade publike – ove godine to j  film autorice  Hanieh Yekta “Will The Birds Go To Die In Peru?”.

U popratnom programu, održana je  edukativna radionica “Intervencija na crno-bijelu fotografiju” mlade umjetnice i studentice 3D modeliranja, Gabriele Prpić,  a radovi nastali na radionici izloženi su u Društvenom centru Prostor(i)ja. U nedjelju 9.6. organizirano je online predstavljanje projekta o infrastrukturi eksperimentalnih medija povezanih s festivalom FUBAR u organizaciji Formata C, koje su vodili Dina i Vedran Gligo.

Nakon dodjele nagrada u nedjelju je organizirana prava audiovizualna poslastica, premijerni VJ nastup (ostat će zauvijek upisan kao prvi u povijesti Kina Edison!) španjolskog autora Die! Goldstein, s berlinskom adresom. Die! Goldstein je eksperimentalni audio-vizualni projekt sa sjedištem u Berlinu, čiji je autor Diego Barronal, španjolski skladatelj zvuka, fotograf i video stvaratelj s iskustvom u klasične glazbe i violine. Na otvaranju festivala  u petak održana je i karlovačka premijera novog filma redatelja Damira Čučića “Polako nikuda”, prije kojeg se Damir Čučić obratio publici kratkom video porukom i najavio film.

Festivalske fotografije i filmove pogledajte na www.festivalfuse.org i društvenim mrežama festivala.

Program provodi Kinoklub Karlovac u suorganizaciji s Kinom Edison. Financijsku potporu pružaju Zaklada "Kultura nova", Grad Karlovac, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.


pošalji link | verzija za printanje

Održane 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 17.07.2024.
SKIG-ovići triumfiraju: Dva filma na nacionalnim smotrama 17.07.2024.
14.RIJEČNO KINO U KARLOVCU I DUGOJ RESI 17.07.2024.
Objavljeni su rezultati selekcije za natjecateljski program 62. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. Smotre hrvatskog školskog filma 17.07.2024.
Hrvatski film miljenik publike 17.07.2024.
14. RIJEČNO KINO PROVODI VRUĆI VIKEND UZ KUPU 17.07.2024.
Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” 12.07.2024.
22. Gastro film fest u Osijeku – 13.07.2024. 10.07.2024.
14. RIJEČNO KINO NAKON OGULINA DVA DANA U OZLJU 10.07.2024.
Uskoro počinje filmsko ljeto u Fužinama! 10.07.2024.
1-10/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta