english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Podrum ponedjeljkom

Pred nama je još jedna izložba u sklopu programa Podrum ponedjeljkom. U prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici, u ponedjeljak 10. lipnja s početkom u 19 sati, svoju izložbu radova pod nazivom "Nijanse plave" izlaže Marija Vuković.

Osim izložbi mladih autora odabranih u sklopu natječaja „Podrum ponedjeljkom“, ovaj etablirani program što ga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira i priređuje u podrumskom prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu, svake godine osvježavaju i obogaćuju i izložbe članova udruga s kojima VANIMA surađuje, kao i prigodne izložbe koje se priređuju uz mahom likovna događanja u gradu. Upravo uz predstojeću 2. Likovnu koloniju„Varaždinski Purgar“, svoje radove javnosti predstavlja Marija Vuković, idejna začetnica kolonije koju od prošle godine uz podršku Grada Varaždina, Gradskog muzeja Varaždin, Knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ i Turističke zajednice grada Varaždina, organizira Varaždinska građanska garda, a od ove godine i udruga Dame u povijesnim haljinama.

Rano ljeto, vjerojatno će i atmosferski omogućiti gotovo idealnu korespondenciju autorice, njenih radova i posjetitelja izložbe „Nijanse plave“. Najčešći motiv izloženih akrila, akvarela i ulja na platnu su apstraktni pejzaži, a činjenica da Marija Vuković nije profesionalni umjetnik, nimalo ne umanjuje zanimljivost njenih radova. Dapače, nepretencioznost i iskrenost slika koje su pred nama govore o dubini emocija koje pokreću njeno slikanje. Pejzaži koje nam predstavlja autorica svijet su koji se nalazi ovdje, oko nas, ali na drugoj razini – razini vibracija, drugačijoj razini postojanja i nastali su gotovo intuitivno. U svojoj knjizi „O duhovnom u umjetnosti“ Kandinski tvrdi kako je cilj naslikati sliku koja dolazi iz intuicije, a ne iz onog naučenog; sliku koja će obuzeti promatrača i produbiti mu osjećaje. Imaginarni, apstraktni pejzaži Marije Vuković izloženi u Centru P4 u Preradovićevoj ulici svakako predstavljaju korak u približavanju tom cilju.

Marija Vuković rođena je u Varaždinu 1983.godine. Samostalno je izlagala 2019. u palači Herzer u Varaždinu u sklopu obilježavanja „Međunarodnog dana rijeke Drave“. Sudjelovala je i na nekoliko skupnih izložbi (Zagreb, Krašić, Varaždin, Nedelišće, Maribor, Ormož i dr.) te mnogim humanitarnim likovnim kolonijama. Idejna je začetnica i organizatorica Likovne kolonije „Varaždinski Purgar“. Članica je udruge Varaždinska građanska garda, te udruge Dame u povijesnim haljinama, a od prošle godine članica je likovne udruge Kula.


pošalji link | verzija za printanje

Održane 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 17.07.2024.
SKIG-ovići triumfiraju: Dva filma na nacionalnim smotrama 17.07.2024.
14.RIJEČNO KINO U KARLOVCU I DUGOJ RESI 17.07.2024.
Objavljeni su rezultati selekcije za natjecateljski program 62. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. Smotre hrvatskog školskog filma 17.07.2024.
Hrvatski film miljenik publike 17.07.2024.
14. RIJEČNO KINO PROVODI VRUĆI VIKEND UZ KUPU 17.07.2024.
Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” 12.07.2024.
22. Gastro film fest u Osijeku – 13.07.2024. 10.07.2024.
14. RIJEČNO KINO NAKON OGULINA DVA DANA U OZLJU 10.07.2024.
Uskoro počinje filmsko ljeto u Fužinama! 10.07.2024.
1-10/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta