english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival u Varaždin stigli gosti iz cijelog svijeta

Početkom tjedan službeno su krenule projekcije animiranih filmova u sklopu jubilarnog 15. VAFI & RAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih. Prvi dio festivala posvećen je profesionalnim filmovima iz sekcije RAFI, a koje je do sad pogledalo više od 2000 djece i mladih. Koje su filmove mladi gledatelji nagradili, bit će poznato na zatvaranju festivala u subotu u 17 sati. Uz projekcije u Varaždinu po prvi puta su u festivalski program uključena kina u Ludbregu, Novom Marofu i Ivancu.

Sredinom tjedna u Varaždin su stigli sudionici VAFI sekcije, mladi animatori sa svojim mentorima i to njih više od 70 iz raznih krajeva svijeta, od SAD-a, Hong Konga i Tajvana pa sve do Ukrajine, Slovačke, Italije, Srbije... I dok djeca uživaju u projekcijama te likovno eksperimentalnim radionicama, oni malo stariji sudjeluju u simpoziju posvećenom filmskoj i medijskoj pismenosti. Tako su mentori, te zainteresirani studenti Sveučilišta Sjever, imali prilike saznati više o projektu Dani medijske pismenosti od urednice portala medijskapismenost.hr Ane Dokler, a novitete vezane uz filmsku pismenost ispred Hrvatskog audiovizualnog centra prezentirala je savjetnica Ingrid Padjen Đurić. Prvi dan simpozija zasigurno je obilježio ambasador festivala, oskarovac Josh Staub svojim masterclassom. Druženje je nastavljeno u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 otvorenjem njegove izložbe kojom je prezentirao svoj tridesetogodišnji rad na mnogim poznatim animiranim filmovima poput “Bolt”, “Vrlo zapetljana priča”, “Ledeno kraljevstvo”, “Leo” te mnogi drugi.

Program se danas i sutra nastavlja radionicama, programom simpozija te službenim VAFI projekcijama, dok će večeras u kinu GAJ u 20:30 sati biti prikazan domaći dugometražni animirani film “Cvrčak i mravica”. Sav program je besplatan poručuju organizatori te pozivaju sve da se pridruže projekcijama jer je na rasporedu čak 90 filmskih ostvarenja.

Koji će filmovi osvojiti nagrade, odlučuju članovi čak dva žirija. Stručni VAFI žiri čine domaća animatorica i predsjednica ASIFA Hrvatske Kata Gugić, zatim Owen Chan, freelancer iz Hong Konga, animator iz Srbije Rastko Ćirić te Thomas Kunstler, animator iz Grčke. S druge strane, članice žirija Plavog VAFI-ja Marina Knežević Barišić iz Ureda UNICEFA Hrvatske, urednica portala medijskapismenost.hr Ana Dokler i dugogodišnja obrazovna djelatnica Dubravka Novak, odlučit će koji filmovi djece i mladih svojom porukom najviše promiču prava djece.

Pokrovitelji Festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Grad Varaždin i Varaždinska županija, a realizacija se odvija uz pomoć suorganizatora – Centar za mlade i nezavisnu kulturu P4, POU Varaždin i kino GAJ, Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Ludbreg, POU Novi Marof, POU “Đuro Arnold” Ivanec, ASIFA Hrvatska i Hrvatski filmski savez. Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a sve informacije vezane uz festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama ili na službenoj Facebook stranici.


pošalji link | verzija za printanje

14.RIJEČNO KINO POČINJE U OGULINU 7.7. 10.07.2024.
SKIG-ovci na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku 10.07.2024.
USKORO POČINJE 14.RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO 10.07.2024.
Hrvatski filmski ljetopis – 117/2024. 03.07.2024.
Kinematografi Dubrovnik dio su projekta prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 03.07.2024.
Počele prijave na 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 03.07.2024.
Podrum ponedjeljkom 03.07.2024.
Produljene su prijave za 26. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Karlovcu i Puli! 26.06.2024.
NATJECATELJSKI PROGRAM 11. STAR FILM FESTA 26.06.2024.
IZLOŽBA FILMSKIH PLAKATA FILMOVA SNIMLJENIH U KARLOVCU 26.06.2024.
11-20/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta