Filmske radionice za djecu i mladež u Kraljevici

Facebook HFS
2013
Voditelji videoradionica

Voditeljica radionice za igrani film

Marina Zlatarić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u zagrebačkoj Osnovnoj školi Bartola Kašića. Nakon novinarske grupe i radio grupe, u školi je pokrenula filmsku grupu koju vodi već desetak godina. S djecom je snimila 30-ak filmova različitih žanrova (TV reportaža, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, glazbenih spotova, čak i jedan reklamni spot, no ipak najviše igranih filmova). Filmovi sudjeluju na Revijama dječjih filmova u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Najveće priznanje im je treća nagrada s igranim filmom „Samo jedan bod“ u Grčkoj, sudjelovanje na Svjetskom festivalu u Argentini s igranim filmom „Draga Ana“ (film nastao prema poznatom djelu „Dnevnik Ane Frank“) i prethodno s TV reportažom o nasilju „Pit Bullyng“, kao i prikazivanje i nagrada za eksperimentalni film „Moja majka“ u Brazilu i na Maloj minuti u Hrvatskoj. Film „Draga Ana“ dobio je i prvu nagradu dječjega žirija na 49. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece u Varaždinu (2011.).

Vodila je radionicu igranoga filma na Novigradskom proljeću (2006.) i u Kraljevici s profesoricom Melitom Horvatek Forjan (2010.) U sklopu programa Hrvatskog filmskog saveza snimila je s deset učenika iz različitih škola Grada Zagreba, a koje imaju filmsku grupu, dokumentarno-igrani film „Zagrebačka priča“. Predavač je u projektu „Škola u kinu“, zatim u Školi medijske kulture, a predavala je i na Danima filmske kulture u Puli (2009.), kao i na Danima medijske kulture i obrazovanja u Rijeci (2012.). Trenutačno vodi radionicu igranoga filma za djecu u sklopu programa Centra za kulturu i film August Cesarec. Osim s djecom, snima i svoje filmove.

Voditeljica radionice za dokumentrani film

Melita Horvatek Forjan, prof. hrvatskoga jezika, 10 godina vodi Filmsku družinu ZAG u OŠ Marije Jurić Zagorke. Družina je snimila 35 filmova, uglavnom dokumentaraca. Filmovi su prikazivani i nagrađivani na državnim revijama Hrvatskog filmskog saveza, Lidranu, Malom dokuartu, Festivalu prvih i SLAFF-u.
Pohađala je radionice dokumentarnoga, igranoga filma, radijske i TV-reportaže, scenarija, snimanja i montaže na Školi medijske kulture. Voditeljica je metodičkih radionica, radionica dokumentarnoga i igranoga filma za nagrađene učenike u Kraljevici, Motovunu, Poreču i Novigradu te
predavačica na Školi medijske kulture HFS-a.
Suvoditeljica je programa Škola u kinu u kinu Tuškanac za zagrebačke osnovce i u Centru za kulturu Sesvete te projekata Crtić u vrtić 1, 2, 3 i 4 za polaznike vrtića Novog Zagreba u Centru Travno.
Suautorica je vodiča za voditelje filmskih družina Od ideje do premijere u izdanju Profila.

Voditeljica radionice za animirani film

Jasminka Bijelić Ljubić (Čakovec, 1974) diplomirala iz područja primjene informatike u filmskom i videostvaralaštvu s naglaskom na animirani film.

Od 1998. radi u Školi animiranog filma Čakovec (ŠAF) kao suvoditelj u produkciji animiranih filmova djece i mladih, te filmskoj edukaciji djece i odraslih u Hrvatskoj i svijetu.

Do danas je sudjelovala u realizaciji preko 60 animiranih filmova, višestruko nagrađivanih na državnoj reviji filmova djece i najprestižnijim festivalima svijeta (Chicago, Auburn, Rim..).
Bila je stručni suradnik u 12 radionica za animirani film na Školi medijske kulture (za odrasle).
Koordinirala je i sudjelovala u realizaciji filmova na 13 internacionalnih radionica animiranog filma u Čakovcu, radeći pritom s nekim od najvećih imena svjetske umjetničke animacije (E. Nazarov, S. Fusaki, M. Renault, D. Ehrich, A. Korejwo, N. Dragić...) u gotovo svim animacijskim tehnikama.

Vodila je radionice animiranog filma (uglavnom crtanog) za djecu i mlade i učitelje (Rotterdam, Muenchen, Dubrovnik, Zagreb, Plzen, San Francisco..).

Kao gošća ili članica stručnih žirija sudjelovala je na međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju (Francuska), Tampereu (Finska), Tarnowu (Poljska), Animafestu (Zagreb), Animanie (Češka).

Selektirala i predstavila u ime HFS-a presjek hrvatskog dječjeg videostvaralaštva u San Franciscu (2012.).

Animacijski rad na nekoliko profesionalna filma („Ne daj se Floki“-animirani dijelovi filma, „Nije na prodaju“- namjenski film, „Plakatkino“ - stop animacija) te nekoliko reklamnih animiranih filmova.

Članica je u ASIFA-e Hrvatska (međunarodno udruženje animatora).

Voditelj radionice za TV-reportažu

Robert Krivec je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti 2004. smjer Filmskog i televizijskog snimanja koji je upisao 1998. Od 1999 radi kao snimatelj na HTV-u u redakciji Zagrebačke Panorame, a kroz godine se etablirao kao televizijski snimatelj kako na lokalnim tako i državnoj televiziji.
Radi kao fotograf za časopise i predavač u Kino klubu Zagreb te kao stručni suradnik u Hrvatskom Filmskom Savezu.
Od 2005 god. snima reportaže za UNICEF, emisiju “Dobro jutro, Hrvatska” i razne slične projekte. Od 2006 godine surađuje sa prof. Božom Skokom sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu na mnogim radionicama treninga komunikacije i pregovaranja.
Snimatelj nekoliko dokumentarnih filmova, muzičkih spotova, majstor rasvjete na televiziskim emisijama te fotograf na raznim reklamama.
2007. godine odlazi u London gdje radi za televizijske kuće kao snimatelj kao što su RTL, Nova Tv, Sky News, Sky Sport, ITN, SIC i Reuters. Na London Academy predaje televizijsku i studijsku rasvjetu i dokumentarni film kao vanjski suradnik i voditelj seminarskih radionica.
Početkom 2009 god. imao samostalnu fotografsku izložbu u Hrvatskom veleposlanstvu u Londonu na temu “Hrvatske obale”.
2009 godine se vraća iz Engleske te počinje raditi kao glavni snimatelj u Muzeju suvremene umjetnosti, u Algebri kao predavač video radionice i redatelj reklama u Luminus agenciji.

VEZANE VIJESTI