Natječaj: A!? Voliš okoliš? filmsko stvaralaštvo osnovnih i srednjih škola

Uvjeti sudjelovanja

1. A!? Voliš okoliš? Natječaj školskog filmskog stvaralaštva zelene tematike, organizira Zelena akcija u sklopu 11. Okolišnog filmskog festivala (24.4.-27.4.2024.)

2. Projekcije školskog stvaralaštva bit će u Zagrebu, 25. travnja 2024. godine u Kinu „Kinoteka“ s početkom u 10 sati. U natječaju mogu sudjelovati filmski klubovi osnovnih i srednjih škola.

3. Mogu se prijaviti filmska ostvarenja koja su bila prijavljena i prikazivana na drugim revijama u sljedećim kategorijama: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film. Mogu se prijaviti i radovi koji nikada nisu bili prikazivani javno.

4. Tema ovogodišnjeg natječaja A!? Voliš okoliš? su rješenja klimatske krize, male i velike stvari koje kao pojedinci, škole i zajednice promišljamo i poduzimamo kao male korake za velike promjene. Ovom temom potičemo školske filmske skupine i dječju publiku da razmisle o načinu na koje svatko, bez obzira na dob, može doprinijeti zaštiti okoliša i smanjenju klimatskih promjena. Istovremeno, natječajem želimo poticati kreativnost i aktivizam putem filmskog stvaralaštva.

Zaključni rok za prijavu filmova je 18. travnja 2024. Prijava radova je putem e-maila koordinatorice dječjeg programa Okolišnog filmskog festivala Sanje Šušnjare Raić, sanjasusnjararaic@gmail.com
Potrebno je poslati poveznicu na filmski uradak i podatke o filmu, autorima i školi te e-mail kontakt.

5. Selekcijska komisija donosi odluku o radovima koji će biti prikazani u sklopu 11. Okolišnog filmskog festivala. Prijavljeni radovi  dobit će putem e-maila vijesti o rezultatima natječaja.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail: sanjasusnjararaic@gmail.com

27.03.2024.