Članovi Kinokluba Karlovac sudjelovali su na filmskim radionicama u Gunji, te na Erasmus + projektu Youth runner !

Mladi članovi i volonteri Kinokluba Karlovac Lana Čurilović, Karla Palajsa i Izidor Stanić sudjelovali su na 13. Ljetnoj školi filma u Gunji. Organizator škole je organizacija SKIG - Studio kreativnih ideja Gunja, a voditelji radionice igranog filma, u kojoj su mladi filmaši sudjelovali, bili su mladi student filmske i TV režije David Gašo i student snimanja Tin Ostrošić.

U sklopu radionice polaznici su ponovili osnovno znanje o filmskoj umjetnosti, imali priliku surađivati s mladima iz drugih gradova te iskusiti jedinstveni pristup ove intenzivne, ali zabavne i kreativne radionice. Osim radionice igranog filma održane su i radionica dokumentarnog filma, analogne fotografije i radionica TV reportaže. Kao dio programa u večernjem terminu organizirane su i projekcije hrvatskih filmova u Novom kinu Osmijeh. Ljetna škola filma trajala je od 31. 7. do 5. 8., a završne radove polaznika možete pronaći na društvenim mrežama.

Paralelno se u njemačkom gradu Oldenburg održava Erasmus + projekt Youth Runner na kojem je sudjelovala edukatorica i koordinatorica volontera u Kinoklubu Karlovac, Lucija Ćeškić. Nositelj projekta je Ambitia Institute iz Slovenije, a karlovačka predstavnica sudjelovala je na njemu kao dio nacionalne delegacije Hrvatskog filmskog saveza. Tijekom boravka u Njemačkoj mladi filmaši producirali su 16 audiovizualnih sadržaja namijenjenih za društvene mreže. Tema projekta je područje rada s mladima i metode neformalnog učenja te inovativni pristupi u radu s mladima poput korištenja filma i kazališne umjetnosti. Sudionici su međusobno razmjenjivali osobna iskustva te obrađivali različite teme poput kulture, solidarnosti i inkluzije, a imali su priliku družiti se i sa sudionicima iz Njemačke, Slovenije i Zambije.

Kinoklub se ovim putem želi zahvaliti organizatorima navedenih aktivnosti i veseli se budućim suradnjama.

17.08.2022.